Política 21/01/2014

El PP va fer servir el president de l'Ecuestre com a testaferro per comprar accions de Libertad Digital

El digital InfoLibre.es explica que en la darrera remesa de papers de Bárcenas hi apareix implicat Borja García Nieto, que hauria fet la gestió per Lapuerta

Ara
1 min
Antonio Carrascosa (esquerra), amb el president del Círculo Ecuestre, Borja García-Nieto/EFE

BarcelonaA la darrera entrega dels papers de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, al jutge del cas que instrueix el finançament il·legal i els pagaments en B del PP, Pablo Ruiz, hi apareix implicat l'empresari barceloní i president del Círculo Ecuestre Borja García Nieto. Segons consta a la documentació de la qual es fa ressò el portal InfoLibre.es, el també extresorer del PP, l'octogenari Álvaro Lapuerta, hauria fet servir l'empresari barceloní com a testaferro per comprar el 2004 un paquet d'accions del portal ultra Libertad Digital, de Federico Jiménez Losantos, que passava per una delicada situació financera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lapuerta, que aleshores feia de tresorer del PP, mentre que Bárcenas n'era el gerent, hauria fet dues compres d'accions de l'empresa periodística, una de 139.700 euros i una segona de 24.000 a través de Sa Moltona S.L., de la qual García Nieto era administrador únic. En un escrit del desembre del 2004, García Nieto afirma que les accions que ell ha comprat a l'octubre d'aquell mateix any són propietat d'Álvaro Lapuerta i que es compromet "a traspassar-les a qui ell indiqui". En aquell mateix any, García Nieto també va ser soci d'Iñaki Urdangarin, el gendre del rei ara imputat en el cas Nóos, segons recorda el diari digital.

stats