Política11/09/2015

"Adoctrinats", "segrestats", "asfixiants", "intimidatoris", "gas en expansió": els editorials de Madrid miren al 27-S

'El País', 'El Mundo', L''Abc' i 'La Razón' d'aquest divendres, Diada Nacional de Catalunya, desqualifiquen el moviment sobiranista en durs editorials. Us en presentem alguns fragments

M.colomer

Barcelona'El País': "Independència del 3%"

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

-"Artur Mas és el quart candidat de la principal llista secessionista catalana, presidenciable emboscat, titular en funcions de la Generalitat i president de la semiextinta Convergència".

-"Serà la primera ocasió en què la diada nacional catalana –ocasió per principi per a tots els ciutadans de la comunitat– hagi estat segrestada per una heteròclita coalició partidària de la ruptura amb Espanya".

Cargando
No hay anuncios

-"Mas mai acaba els seus mandats. I així, Catalunya està en permanent contesa electoral, de manera que no és rara la coincidència de les innombrables investigacions per corrupció amb la campanya".

-"El cap de la llista secessionista apadrinada per Mas, Raül Romeva, s'ha negat a participar en qualsevol debat electoral amb els seus rivals, per por que se li imputin –un postcomunista dineràriament impol·lut– els abusos convergents".

-"Per al necessari contrast d'idees, la conversió de la convocatòria en una elecció presumptament plebiscitària és una desgràcia que degradarà encara més la qualitat democràtica de Catalunya".

Cargando
No hay anuncios

'El Mundo': "Movilitzar la Catalunya silenciosa davant la maquinària nacionalista"

-"La campanya electoral a Catalunya, preludi d'unes eleccions d'enorme transcendència per a Espanya".

-"Els resultats seran determinants per accelerar o fer descarrilar el full de ruta sobiranista".

Cargando
No hay anuncios

-"Tot plegat és el resultat de més de tres dècades en què els governs de CiU i el tripartit han portat a terme una persistent campanya d'adoctrinament de la societat".

-"El nacionalisme ho ha intentat tot per rentar el cervell a la població".

-"És impensable una proclamació unilateral d'independència amb aquest nivell de suport social [en referència al CIS]".

Cargando
No hay anuncios

-"Cap govern s'asseurà en una taula amb els nacionalistes per discutir la separació de Catalunya".

-"Josep Borrell subratlla avui a les nostres pàgines que és impossible a Catalunya escoltar les veus dels que són contraris a la independència perquè el nacionalisme ha ocupat tots els espais com un gas en expansió".

-"Ha arribat l'hora de canviar d'actitud i lluitar contra el secessionisme amb la mateixa energia i disposició amb què ells defensen els seus objectius".

Cargando
No hay anuncios

'Abc': "Una oportunitat per als catalans"

-"Les eleccions del 27-S sí que poden ser, no un plebiscit, sinó la ratificació de la pluralitat de la societat catalana i l'expressió d'alternatives al nacionalisme com a opció de govern".

-"L'independentisme treballarà a fons per generar un clima asfixiant, fins i tot intimidatori, per als nacionalistes. Avui comença la campanya amb la transformació de la Diada en un massiu acte electoral".

Cargando
No hay anuncios

-"La certesa que la independència de Catalunya és inviable no ha de dissuadir els catalans no independentistes d'acudir a les urnes, perquè, hi hagi o no declaració unilateral d'independència, de les eleccions del 27-S sorgirà el Parlament que elegirà el nou govern català. És l'oportunitat per rebutjar que Catalunya sigui el laboratori d'un nacionalisme que enyora els privilegis de l'antic règim, i converteixi els catalans en protagonistes d'una visió atàvica de l'autogovern, basat en un cúmul de ficcions sobre la seva història i sobre la seva inserció a Espanya".

-"Molts catalans es queixen en privat del que no diuen en públic. El vot secret és la seva eina per dir prou a una dinàmica que, si no es corregeix, conduirà Catalunya al seu trencament abans que al d'Espanya, com va predir Aznar".

'La Razón': "Votar per Espanya"

Cargando
No hay anuncios

-"L'argamassa independentista no sembla que sigui prou sòlida per desvirtuar la tradicional dicotomia entre la dreta i l'esquerra".

-"No convé, malgrat tot, caure en la ingenuïtatde creure que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu soci en l'aventura separatista, Oriol Junqueras, faran una lectura correcta dels resultats".

-"Els resultats traduïts en escons no reflecteixen la realitat dels desitjos dels catalans".

Cargando
No hay anuncios

-"Una mobilització del vot en favor de les formacions constitucionalistes, en favor d'una Catalunya espanyola i europea, tindria la virtut d'acabar una vegada per totes amb l'estratègia de la tensió imposada per Mas i de facilitar que Catalunya torni a la normalitat".