Política 08/07/2016

El president d'Efial paga els 150.000 euros de fiança i surt de la presó

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, continua en presó provisional. La seva fiança és de 600.000 euros

Montse Riart
1 min
Cas Efial: la taca de la corrupció s’estén a ajuntaments de tot l’Estat

BarcelonaEl jutge del Vendrell que investiga el macro cas de presumpta corrupció entorn una vintena d'ajuntaments de tot l'Estat ha posat en llibertat a Antonio Martos, president de la consultora Efial, després que aquest hagi pagat els 150.000 de fiança imposada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), Andreu Martí, continua en presó provisional. La seva fiança és de 600.000 euros.

Martí és un dels principals investigats pels contractes amb la consultora Efial. Els investigadors calculen que entre 2008 i 2014 l'exequip de govern de l'Ametlla, liderat per Martí, va pagar més de tres milions d'euros a l'empresa d'Antoni Martos. Bona part dels diners corresponien a la gestió de l'empresa municipal La Cala Gestió.

Martos s'hauria fet amb el control d'aquesta societat municipal i de la resta d'empreses públiques que va constituir als ajuntaments sota sospita. Segons la fiscalia, funcionaven com una "estructura paral·lela" opaca dins dels consistoris i acabaven cobrant per feines que no es feien o que s'adjudicaven a empreses de l'orbita del propi Martos, com ara la pròpia Efial o Olivier Consultors.

El jutge va deixar ahir amb llibertat amb càrrecs els altres cinc detinguts que van compareixer aquest dijous, entre ells l'exalcalde d'Anglès (Selva), Josep Manel Bassols. Tots ells però hauran de comparèixer periòdicament als jutjats, per demostrar que estan a disposició de la Justícia. En total, la Guàrdia Civil va detenir 11 persones en el marc del presumpte cas de corrupció que afecta una vintena d'ajuntaments de tota Catalunya i la resta de l'Estat.

stats