Política25/05/2015

Iglesias diu que el 24-M inaugura "una primavera democràtica" que arribarà a les generals

El líder de Podem diu que Barcelona i Madrid són "epicentres de la transformació política i social"

Joan Rusiñol

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, està convençut que els resultats d'aquest diumenge són "el principi del final del bipartidisme" i la porta oberta a un canvi a la Moncloa a finals d'anys. "Inauguren una primavera democràtica que arribarà a les generals", ha assegurat l'eurodiputat en una entrevista a TVE.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias està satisfet de la irrupció de la seva formació a parlaments autonòmics i a molts ajuntaments, a través de les anomenades candidatures d'unitat popular ja que no concorrien a les eleccions locals en solitari. S'ha mostrat especialment content dels resultats en el món municipal: "Madrid i Barcelona són epicentres de la transformació política i social", ha assegurat. Pel que fa a la capital espanyola, afirma que no té cap dubte que Manuela Carmena -que va quedar segona- serà la nova alcaldessa i tornarà "la dignitat" a la ciutat.

Cargando
No hay anuncios

Ha assegurat que encara no ha parlat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, sobre possibles pactes. No obstant, ha deixat clar que qui vulgui entendre's a amb ells haurà de fer un gir de 180 graus per deixar enrere les retallades. Tot i que ha dit que la iniciativa les tenen els caps de llista de cada territori, ha recordat que a Andalusia ja han marcat les línies vermelles: tolerància zero amb la corrupció, reducció d'alts càrrecs i no col·laborar amb entitats financeres que no ofereixin solucions als ciutadans desnonats de casa seva.