ELECCIONS ANDALUSES
Política 23/03/2015

Albert Rivera avisa Susana Díaz: "Si no fa fora Cháves i Griñán, no li agafarem ni el telèfon"

El líder de C's assegura que la seva formació és la "vencedora moral" a Andalusia i Matías Alonso destaca la fi del bipartidisme i assenyala que el 2015 serà "un any de canvi"

Ara / Acn
2 min
Albert Rivera fent costat al candidat de C’s per Andalusia, Juan Marín, en un acte de la campanya per a les eleccions andaluses del pròxim 22 de març.

Barcelona / SevillaEl president de C's, Albert Rivera, ha descartat que els 9 diputats que el seu partit ha aconseguit en les eleccions a Andalusia donin suport a Susana Díaz. "No estarem al govern andalús. De fet, si no fa fora Griñán i Chaves dels seus escons no li agafarem ni el telèfon", ha assegurat Rivera. "Si els fa fora i compleix el pacte contra la corrupció que exigeix C's ens asseurem a parlar", ha el líder de C's, que ha considerat que la seva formació és la "vencedora moral" en els comicis andalusos. La presidenta de la Junta d'Andalusia en funcions ha anunciat la seva intenció de governar en solitari perquè ara té "l'estabilitat que no tenia". Rivera ha avançat que no donaran suport a la seva investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prèviament, el secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, havia descartat en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' pactar a Andalusia amb partits que "no tinguin les mans netes", i ha assegurat que tant el PSOE com el PP no les hi tenen. El dirigent de C's ha assenyalat que el 2015 serà "un any de canvi impulsat per Ciutadans". Alonso ha remarcat que, malgrat la victòria de Susana Díaz (47 escons), els socialistes han perdut 120.000 votants. Alhora, ha destacat que C's encapçala a Andalusia en "experiència professional", si bé és "a la cua" pel que fa a "experiència política".

Respecte de la investidura del futur cap de govern andalús, Alonso ha assegurat que "ja veurem què passa", però ha remarcat que "per arribar a qualsevol acord, la primera cosa és que el nostre interlocutor ha de tenir les mans netes, i el PSOE no les hi té. Tampoc el PP", ha conclòs. En aquest sentit, ha afirmat que la formació ha fet "esforços" per arribar a un acord amb UpyD.

stats