Sílvia Orriols anuncia que es presenta a les eleccions del 12-M

L'alcaldessa de Ripoll confirma que finalment fa el pas per "salvar Catalunya"

ARA
2 min
Sílvia Orriols dirigint-se al ple.

BarcelonaL'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, finalment confirma que fa el pas i es presenta amb Aliança Catalana a les eleccions del 12 de maig. En un vídeo fet públic aquest diumenge al vespre, Orriols utilitza l'eslògan de "Salvem Catalunya" per anunciar "formalment" la seva candidatura al Parlament. Amb el seu discurs xenòfob, la líder d'Aliança Catalana va fer una crida a avalar la seva candidatura a les urnes del maig. "Podeu validar l'extinció de Catalunya o us podeu alçar amb nosaltres per redreçar-la", afirma en el vídeo, en què demana no "legitimar les polítiques proimmigracionistes actuals, que han omplert els carrers d'inseguretat, violència i fanatisme". "Que el seny i l'ordre tornin a Catalunya: infringir la correcció política, restituir l'estat català", acaba.

Fins ara, Aliança Catalana no havia confirmat la seva candidatura, tot i que fonts del partit ja havien apuntat a l'ARA que fa mesos que el partit estava treballant en la candidatura. De fet, donaven per fet que seria l'alcaldessa de Ripoll qui l'encapçalaria. Fins ara, cap de les enquestes fetes públiques donen representació parlamentària a Aliança Catalana, excepte la que va publicar El Periódico la setmana passada, que li donava opcions d'entrar a la cambra catalana amb tres diputats. Ara Orriols ha de recollir fins a 5.500 signatures per poder-se presentar oficialment a les eleccions del maig.

Després que Carles Puigdemont confirmés que encapçalaria la llista de Junts dijous en un acte a Elna, Sílvia Orriols va escriure un missatge a X en què assegurava que no es podia "competir contra la idea d'un president exiliat o detingut dies abans de les eleccions". Unes paraules que insinuaven que es feia enrere i que finalment no faria el pas. Ara bé, el missatge era ambigu, perquè també afegia: "Tot i així, cal competir contra la «República de totes» efímera i fallida que ell reivindica i representa".

stats