Torrent queda fora de les llistes d'ERC i el partit hi incorpora cinc consellers

El partit ratifica les llistes per al 12-M, en les quals Jové serà el número 3 de la candidatura per a Barcelona

2 min
Pere Aragonès aquest dimarts en el consell nacional d'ERC

BarcelonaERC ha ratificat aquest dimarts les llistes per al 12-M, de les quals formaran part cinc consellers de l'actual Govern: Laura Vilagrà (2), Joan Ignasi Elena (5), Ester Capella (6), Carles Campuzano (7, com a independent) i Tània Verge (8). N'ha quedat fora qui va ser el número 3 per a Barcelona en les eleccions del 14 de febrer del 2021: Roger Torrent. Tal com va explicar l'ARA, el partit havia debatut en els últims dies la continuïtat de l'actual conseller d'Empresa a les llistes i, igual que el titular d'Acció Climàtica, David Mascort –la cara de la gestió de la sequera–, no serà finalment a la candidatura. El consell nacional del partit ha ratificat les candidatures aquest vespre i, en la seva intervenció en obert, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat l'equip "sòlid" que conformen les llistes d'Esquerra per al 12-M, però ha afegit que aquest equip és molt més "ampli" i que compta amb les persones que són al Govern i als ajuntaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els primers llocs de la llista per a Barcelona, a banda del tàndem de Pere Aragonès i Laura Vilagrà, els ocuparan el president del consell nacional d'Esquerra, Josep Maria Jové –té pendent el judici pels preparatius del referèndum que el jutge ha ajornat per la campanya electoral–, que anirà de número 3, Najat Driouech i Joan Ignasi Elena. La consellera Ester Capella serà la número 6 i la seguiran Carles Campuzano, exmembre del PDECat, i Tània Verge. El partit assegura que l'absència d'alguns consellers a les llistes no vol dir que "no es compti amb ells o que no es valori la seva feina". Esquerra també ha incorporat a la llista el fins ara diputat i secretari de la mesa Ruben Wagensberg, que està exiliat a Suïssa per la causa de Tsunami Democràtic, igual que la secretària general del partit, Marta Rovira, que no ha volgut formar part de les llistes –fa tres anys va tancar la candidatura per a Barcelona–. Wagensberg compartia la mesa del Parlament amb Alba Vergés, que és vicepresidenta del Parlament i tampoc repeteix com a candidata.

L'exconseller i exalcalde de Sabadell, Juli Fernández, sí que tornarà a ser-hi, aquesta vegada com a número 13 de la candidatura per a Barcelona. L'exconseller i exregidor republicà Ernest Maragall tancarà la llista per a aquesta circumscripció. Per a Girona, ho farà el conseller d'Universitats Joaquim Nadal. Per a aquesta circumscripció no repetirà l'actual viceconseller d'Estratègia i Comunicació, Sergi Sabrià, que fa tres anys va ser el número 2 –va fer tàndem amb Teresa Jordà–. Tampoc és a les llistes l'actual president de Port de Barcelona, Lluís Salvadó, que va anar de número 2 per a Tarragona el 2021. El partit ha ratificat les tres caps de llista per a Tarragona, Girona i Lleida: Raquel Sans, Laia Cañigueral i Marta Vilalta, respectivament.

stats