ELECCIONS EUROPEES
Política 23/05/2014

El PP veu "malversació" del Govern en l'adquisició de 6.000 urnes per al 9-N

La líder del PP a Catalunya anuncia que els juristes del seu partit estudiaran la setmana que ve eventuals accions contra l'executiu. Santiago Fisas atribueix l'anunci al "nerviosisme" de CiU davant el risc de 'sorpasso' d'ERC. Els Mossos els han protegit amb escuts per evitar que els participants en un 'escrache' de la PAH els llancessin ous

Marc Colomer
2 min

BlanesCàrrega del PP contra l'adquisició, per part del Govern, de 6.000 urnes per a la consulta del 9 de novembre. La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest divendres que els serveis jurídics del partit estudiaran la setmana que ve eventuals "accions" per determinar si el Govern està "malversant" diner públic en l'organització d'un referèndum que insisteixen que "és il·legal". "No permetrem que es gasti ni un euro en urnes i butlletes il·legals", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la premsa aquest últim dia de campanya, acompanyada pel candidat català dels populars, Santiago Fisas, Camacho ha exigit al Govern que dediqui els diners dels impostos dels catalans a combatre la crisi i no a "organitzar actes il·legals". Fisas i Camacho han atribuït l'anunci, l'últim dia de campanya, de la compra de 6.000 urnes per al 9-N al "nerviosisme" de CiU davant el risc de 'sorpasso' d'ERC. "Que no perdin temps a fabricar urnes per a un referèndum que no es farà", ha avisat Fisas. "Aquestes urnes no es podran utilitzar perquè van contra la democràcia", ha reblat Camacho.

'Escrache' a Blanes

El PP tanca la campanya a Catalunya aquest divendres al vespre a Badalona, en un míting amb Miguel Arias Cañete i Soraya Sáenz de Santamaría. Aquest divendres al matí ha tancat la campanya gironina a Blanes, ciutat natal de Camacho, on una trentena d'activistes de la PAH els esperava per fer-los un 'escrache'. Un nombrós dispositiu policial ha impedit que els manifestants, encapçalats per la controvertida portaveu de la PAH Girona, Marta Afuera, s'acostessin a la líder dels populars catalans i el candidat a les europees. La policia catalana ha protegit amb escuts Camacho i Fisas fins al seu cotxe davant el risc que els llancessin ous o que es poguessin repetir incidents com el de dimecres a Vilanova i la Geltrú.

Denúncia a Vilanova

Després de l'incident de Vilanova i la Geltrú, Camacho ha insistit a relacionar les protestes d'aquesta campanya contra els actes del PP amb el clima generat pel procés polític català. I ha lamentat que el PP hagi estat "l'únic partit" que "no ha pogut fer campanya amb normalitat democràtica i sense coaccions". L'únic partit, també, que "garantirà la convivència democràtica" a Catalunya.

El PP ha presentat aquest matí una denúncia contra els agressors de dimecres als Mossos de Vilanova. Allà, els populars han coincidit amb l'únic detingut i un grup de la PAH que hi ha anat a donar-li suport. "Els catalans no es mereixen que els violents, siguin independentistes radicals o antisistema, amenacin la nostra convivència", ha conclòs.

eleccions europees, PP, Catalunya, Fisas, Camacho, urnes

stats