27/05/2019

La nit electoral a Cs: Manuel Valls i la predicció fallida de Celestino Corbacho

2 min
Manuel Valls arriba a la seu electoral.

BarcelonaManuel Valls arriba a l’Hotel Gallery, on ha celebrat molts dels actes de la seva campanya, agafat de la mà de la seva parella, Susana Gallardo, i d’un fill d’ell. Tan aviat com hi entra, es cola a l’ascensor i puja fins a la planta cinquena, on es tanca en una habitació de la qual ja no sortirà fins ben entrada la nit, quan els resultats són clars. La sensació de desencant entre tot el seu entorn és evident durant tota la vetllada, i l’aparició del sondeig de Betevé a les 8 del vespre és rebut amb indiferència absoluta. L’últim dia de campanya Valls va pronosticar que serien “la sorpresa” de les eleccions. No sembla que passi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A tot això, apareix Celestino Corbacho, número tres de la candidatura de Valls i teòric fitxatge estrella de la candidatura. Se’l veu força perdut. Acostumat a les nits electorals envoltat de militants socialistes, ara no coneix molts dels que omplen l’hotel, on abunden els francesos. Corbacho explica a aquest periodista que les enquestes que s’han publicat a les vuit del vespre “no s’ajustaran a la realitat” i desapareix escales amunt. L’exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat es passa la nit pujant a l’habitació de Valls, baixant-ne, i visitant les dues sales on s’ha repartit la candidatura. Perquè, atenció, l’equip d’assessors i amistats del candidat s’ha dividit: en una habitació (Sala Dover) es reuneixen els membres més propers a Valls, i en una altra (Sala Madison) els de l’entorn Ciutadans. Ja es veu que no devia ser una candidatura gaire avinguda. Corbacho entra a la Sala Dover, en surt, i entra a la Sala Madison perquè vol saludar. En una de les sales, per cert, segueixen el recompte per TV3. A l’altra, per TVE. Els deixo endevinar qui mirava què.

Passada la primera hora i mitja, molt ensopida, l’ambient va in crescendo. El headhunter Luis Conde, un dels promotors de la candidatura de Valls, apareix capcot i vestit informalment, saluda Susana Gallardo -que també reapareix de tant en tant- i se’n va. Una estona després, altres afins comencen a omplir la sala principal, on ens trobem els periodistes. Entre ells, l’empresari de la nit Ramon Bordas, a qui aviat l’Ajuntament li tancarà algunes discoteques a Barcelona, si els resultats electorals no ho eviten.

La nit acaba com anticipaven les enquestes. La predicció de Corbacho no ha funcionat.

stats