NOUS AJUNTAMENTS
Política 28/06/2011

ICV demana a un regidor de Cervelló que retiri de Facebook una foto en què semblava que imités Hitler

Juan Carlos Zurita assegura que la imatge era d'una disfressa del carnaval de 2006 i que volia homenatjar Charles Chaplin a la pel·lícula 'El gran dictador'

Josep Ferrer
2 min
El regidor d'ICV de Cervelló, amb la imatge nazi i amb la imatge substitutiva

Cervelló @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La direcció d’ICV no guanya per ensurts amb els seus dos regidors de Cervelló a qui ha obert un expedient, que encara s’ha de resoldre, per haver pactat amb el PP i CiU per governar en aquest municipi del Baix Llobregat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avui la direcció comarcal del partit, després de rebre una consulta de l’ARA sobre el cas, ha trucat al regidor Juan Carlos Zurita Amigo per demanar que canviés la fotografia que havia posat en el seu perfil de Facebook, on apareixia amb una imatge que recordava Hitler, amb bigoti com el que portava el dictador nazi. Tot i que inicialment el president del Baix Llobregat d’ICV, Arnau Funes, dubtava que fos la pàgina personal de Zurita i va pensar que es podia tractar d’una manipulació de tercers, en veure que de forma immediata la fotografia s’ha substituït per una altra on se’l veu de perfil, amb el cap cot i mirant a l’esquerra, no li ha quedat cap dubte.

“La foto és una anècdota, estic convençut que ho havia posat com una broma”, ha indicat Funes, que tanmateix demana als seus militants i, sobretot als càrrec electes, que “tot i tractar-se d’un espai personal i privat s’ha de ser respectuós i coherent amb les idees que defensa la nostra formació”.

Un homenatge a Chaplin

La fotografia ha estat retirada cap les 18:45 hores. A quarts de vuit del vespre, Zurita, finalment ha explicat que tot plegat era una broma. "He retirat l'anterior foto de perfil, que era del Carnaval de l'any 2006. La meva intenció era retre homenatge a Charles Chaplin. No sé a què ve tant rebombori", ha apuntat.

Funes no descarta que un cop Zurita s’hagi explicat davant la direcció del partit per haver pactat amb el PP i per aquest incident en el seu Facebook, sigui expulsat de militància.

D’altra banda el número 3 de les llistes de la formació ecosocialista a Cervelló, Àlex Murillo, que no va ser escollit regidor, té en el seu Facebook fotografies on se’l veu ensenyant amb orgull la bandera espanyola, una d’elles amb el famós toro d’Osborne.

stats