Eleccions municipals

La diputada Basha Changue, principal favorita a encapçalar la llista de la CUP a l'alcaldia de Barcelona

El 18 de setembre l'assemblea barcelonina triarà l'ordre de la candidatura

2 min
La diputada de la CUP Basha Changuerra intervenint en un ple del Parlament des de la bancada de la formació anticapitalista.

A vuit mesos de les eleccions municipals, la CUP encara no ha decidit qui encapçalarà la llista a les quatre capitals de demarcació. A Barcelona, on els cupaires van perdre la representació als anteriors comicis, se sabrà el 19 de setembre. La CUP de Barcelona ha anunciat aquest dijous les persones que els diferents nuclis han posat sobre la taula perquè ocupin els deu primers llocs de la llista i que la militància haurà de decidir en quina posició van en una assemblea que tindrà lloc el 18 de setembre. La llista, per estatuts, l'ha de liderar una dona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de la formació, la diputada del Parlament Basha Changue és una de les més ben situades per encapçalar la candidatura. Changue va ser la cap de llista en les últimes eleccions de la CUP de Moià, que va obtenir dos regidors, però va deixar el càrrec a meitat del mandat per presentar-se de número 5 per Barcelona als comicis del 21-F del 2021 al Parlament en una decisió que ja estava acordada pel grup municipal.

Changue, que té 38 anys, es va empadronar a Barcelona després que fos escollida diputada, però va passar la infantesa i la joventut a Nou Barris abans de desembarcar a la capital del Moianès. Militant antiracista i afrofeminista, és una de les impulsores de l’organització social afrofeminista AfroFemKoop i membre de CNAACAT (Comunitat Negra, Africana i Afrodescendent de Catalunya) i forma part de la comissió antiracista de la CUP.

Altres dirigents que sonen per anar en els primers llocs són el politòleg Jordi Estivill, que ha estat membre del secretariat municipal i és militant de la CGT i Eva Fernàndez, que va ser presidenta de la FAVB. L'exportaveu d'Arran Adriana Llena o Dani Celma, educador i activista veïnal, vinculat al moviment antifeixista i LGBTI i que ja va anar de número 10 a les eleccions del 21-F, també podrien anar en les posicions capdavanteres. La sociòloga Clara Camps, Thaïs Cloquell, Joan Sebastià Colomer, Joaquim Delgado, Marta Gilabert, Santi González, Jordi Gutiérrez, Albert Martín, Marga Olalla i Alfons Romero configuren la resta de candidats preseleccionats per ocupar els deu primers llocs en una llista completament renovada respecte la del 2019.

stats