Eleccions municipals

Remedios Márquez: “Està molt bé posar maca la ciutat, però s’han de prioritzar les persones”

Cap de l'oposició a Martorell (PSC)

2 min
“Està molt bé posar maca la ciutat, però s’han de prioritzar les persones”

MartorellRemedios Márquez (Macael, Andalusia, 1970) és la portaveu del PSC des que al desembre va haver de substituir Lluís Tomàs, que va morir de forma sobtada.

Com els va impactar la mort inesperada del seu líder?

— El Lluís era una persona a peu de carrer cada dia i qui estava pendent de tots els temes. Era una persona molt propera i va ser un impacte molt dur, també per a la ciutadania. Encara avui ens aturen pel carrer per mostrar-nos el condol.

CiU, PDECat i ara JxCat han governat 31 dels darrers 35 anys. ¿Veuen opcions de derrotar-los?

— L’alcalde fa més de 25 anys que és al govern municipal, és molt conegut i fa la mateixa política que abans feia Salvador Esteve, basada en grans obres. Això no és el que demana la ciutadania. Està molt bé posar maca la ciutat, però s’han de prioritzar les necessitats bàsiques de les persones. Necessitem ampliar l’hospital, un nou edifici judicial, tornar a tenir urgències de cap de setmana al CAP, horari nocturn per al batxillerat, etc.

Com valora l’acció del govern els últims quatre anys?

— En un moment de pandèmia molt complex tothom hi ha hagut de posar el coll. Nosaltres hem donat suport en tot moment al govern municipal davant d’un bé superior com el de salvar vides. Hem fet una oposició constructiva i responsable perquè volem ser útils.

Han votat a favor dels pressupostos i del nou barri de la Sínia.

— L’habitatge digne és al nostre l’ADN i a la Sínia hi ha una part social important. Fins ara no hi havia habitatge social a Martorell. Vam votar contra els pressupostos el 2020, ens hem abstingut el 2022 i vam votar a favor el 2021, perquè se’ns van acceptar propostes contra l’atur, el principal problema de la ciutat.

stats