Eleccions municipals

Engelbert Montalà: "A la comarca sempre ha governat el mateix color polític, i això fa que la governança s'enquisti"

Cap de l'oposició a Mollerussa (ERC)

1 min
Engelbert Montala, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Mollerussa i diputat al Parlament

BarcelonaEngelbert Montalà (1976, Reus) és portaveu d'ERC a Mollerussa i diputat al Parlament. Opta a l'alcaldia per tercer cop. 

Digui una cosa dolenta i una de bona de l'alcalde. 

— La dolenta: l'Ajuntament té una situació financera complexa. I una de bona: és un polític professional, i això li dona cintura a l'hora de negociar problemàtiques.

L'alcalde situa la pandèmia com una de les causants de la situació. 

— La pandèmia ha afectat tots els municipis. El que determina la situació és la seva gestió amb majoria absoluta: té un problema important de tresoreria que l'ha obligat a no poder fer inversió, pujar el nivell impositiu i desplegar iniciatives privades perquè ell no les pot dur a terme.

Què faran si arriben a governar? Si hi ha un problema de tresoreria no poden prometre res.

— La governança republicana intenta optimitzar els recursos. S'ha d'harmonitzar l'Ajuntament, que és una de les principals empreses en nombre de nòmines: farem una auditoria laboral i financera. 

Quines propostes tenen?

— A la comarca sempre ha manat el mateix color polític, i això fa que la governança s'enquisti. L'alternança ajudaria a donar aire, els republicans governem d'una altra manera. I en termes concrets, volem fer una residència estudiantil per dinamitzar la ciutat. 

Que Solsona encara no hagi decidit si es presenta és una oportunitat? 

— Treballem el nostre projecte des que teníem un regidor i ara que som líders a l'oposició. Som l'alternativa i guanyarem. 

Si no tenen majoria amb qui pactaran? Amb el PSC?

— Governarem amb el nostre projecte republicà, i en cas que algú s'hi vulgui sumar l'haurem d'escoltar. Ara no descarto res.

stats