Eleccions municipals

La CUP tria candidat a Lleida i ja només li falta escollir el de Tarragona

Rubén Cobo serà el cap de llista dels cupaires a la capital del Segrià

2 min
Concentració de suport a Pau Juvillà a la plaça de la Paeria

A principis de setembre la CUP era juntament amb el PP l'única formació que encara no havia escollit els seus alcaldables per a cap de les quatre capitals de demarcació. Els cupaires han premut l'accelerador per decidir els seus candidats a les principals places del país amb l'objectiu de donar-los visibilitat. Si la militància acordava a mitjans de setembre escollir la diputada del Parlament, Basha Changue, com a cap de llista amb el repte de recuperar la representació a Barcelona, ara fa una setmana es confirmava el que tothom donava per fet: Lluc Salellas tornarà a ser el cap de llista per Girona amb la voluntat de disputar l'alcaldia a JxCat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'espera de designar qui encapçalarà la llista a Tarragona, on podrien repetir les regidores Eva Miguel i Inés Solé –que va substituir Laia Estrada quan va sortir escollida per anar al Parlament–, la CUP ja ha tancat també la candidatura a Lleida, que es presentarà aquest dissabte. L'històric activista antimilitarista Rubén Cobo serà l'alcaldable dels cupaires, segons ha pogut saber l'ARA.

Cobo, biòleg i professor de secundària, ja va anar de número 2 de la candidatura fa quatre anys i ara agafa el relleu de Rosa Peñafiel, que la va encapçalar. Farà tàndem amb l'advocada Esther Sancho, que va ser candidata de la CUP el 2007 i que també sonava amb força per anar com a primera de la llista. L'assemblea local també li va proposar a l'exsecretari tercer de la mesa del Parlament, Pau Juvillà, liderar la candidatura, com ja va fer a les darreres eleccions al Parlament, tenint present que ja no podrà tornar a la cambra catalana arran de la seva inhabilitació per no haver retirat els llaços grocs de la Paeria quan n'era regidor. Juvillà, però, va declinar l'oferiment per no fer de tap i afavorir la renovació. Sigui com sigui, Juvillà ocuparà un lloc simbòlic a la llista per mostrar el seu suport a la candidatura.

Sí que estarà en els llocs capdavanters Francesc Gabarrell, que sent el segon de la llista el 2015 va aconseguir, amb Juvillà com a candidat, desembarcar per primera vegada a la Paeria havent aconseguit 4.387 vots (8,75%). Després de perdre gairebé 2.000 vots als darrers comicis, els cupaires es van quedar sense representació al consistori. Amb enquestes internes que els atorguen una forquilla d’entre un i dos regidors, la CUP confia tornar-hi l'any vinent. 

stats