Eleccions municipals

Daniel Sirera serà el candidat del PP a Barcelona

L'exdiputat i expresident del PP agafa el relleu de Josep Bou, que no comptava amb el suport de la direcció

2 min
Daniel Sirera, en una imatge recent

Misteri resolt. L'expresident del PP a Catalunya i exdiputat del Parlament Daniel Sirera serà el pròxim candidat de la formació a l'alcaldia de Barcelona, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l'ARA. La direcció del partit, comandada per Alberto Núñez Feijóo, ha apostat per recuperar aquest dirigent històric del partit per intentar refer-se a la capital catalana, on actualment té només dos regidors després de perdre més de 23.000 vots i un regidor ara fa quatre anys. El nom de Sirera era un dels que sonava amb més força en les últimes setmanes per ocupar aquest càrrec. També apareixia a les travesses l'eurodiputada Dolors Montserrat, que mai va veure clar canviar l'Eurocambra pel consistori barceloní. Amb l'elecció de Sirera, tots els alcaldables per Barcelona de les principals formacions ja han estat triats perquè el PP era l'única que encara no ho havia fet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sirera, que ara mateix estava exercint de cap de gabinet de Carlos Mazón, president dels populars valencians, agafa d'aquesta manera el relleu de Josep Bou, que al juliol va anunciar que no es tornaria a presentar perquè no tenia el suport de la direcció dels populars, que apostaven per un canvi de cap de llista a causa dels seus constants estirabots. Bou va ser una aposta personal de l'exlíder del partit, Pablo Casado. Però el regidor sempre va voler posar en valor la seva independència i el fet que no era militant dels populars. De fet, el març de l'any anterior va arribar a afirmar que no descartava ser el candidat de Vox o Cs per Barcelona i es va mostrar molt crític amb els resultats del PP a les últimes eleccions al Parlament, les del 14-F, i fins i tot va amenaçar de plegar si no hi havia canvis immediats al partit.

"Aquest partit és una merda"

Sirera acumula una llarga experiència a les institucions perquè ja va ser regidor a Barcelona (1996-1999), diputat al Parlament del 1995 al 2010 i senador (2007-2008) i va presidir el partit a Catalunya durant aquest any que va estar a la cambra alta després de la dimissió de Josep Piqué i fins que Alicia Sánchez-Camacho en va agafar les regnes. Precisament en aquella època, i com a president del grup parlamentari del PP, Sirera va aixecar una gran polseguera quan va dir que el partit era "una merda" en un missatge de text que va enviar a la també diputada del partit Carina Mejías i que va ser fotografiat i publicat pel diari Avui. "Què vols que t'expliqui? Per què no em vaig presentar? Perquè al girar la vista enrere hi series tu, el Tutu, el bàrman, la Nadal i quatre més. Aquest partit és una merda", va escriure per justificar que no fes el pas de liderar el partit. Tot i que l'aleshores portaveu a la cambra catalana, Dolors Montserrat, va demanar la seva dimissió, Sirera va seguir com a diputat fins a les següents eleccions. Més d'una dècada després, Sirera torna a casa amb la voluntat de donar un impuls a la formació amb la seva dilatada experiència. "Sirera és un magnific candidat per la seva llarga i eficient trajectòria dins del partit i el seu gran coneixement de la ciutat”, ha subratllat en aquest sentit Ramón Riera, president del Comitè Electoral de Barcelona, que l'ha ratificat aquest dilluns a la tarda.

 

stats