Eleccions municipals

Jordi Ibern: "Hem de ser durs i molt durs dient que no a l'ampliació de l’aeroport"

Cap de l'oposició al Prat de Llobregat (ERC)

2 min
El cap de l'oposició a l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Jordi Ibern.

El Prat de LlobregatJordi Ibern (Barcelona, 1965) és, amb tres regidors, el cap de l'oposició al Prat, i tornarà a ser candidat l'any que ve.

És candidat des del 2015. Quines expectatives té?

— Aconseguir l'alcaldia i poder governar. El 2015 érem quarta força; el 2019 vam ser tercera, i ara volem aspirar a molt més.

¿Persegueix l'objectiu d'ERC d'ampliar la base?  

— Si volem fer la república necessitem més gent. Però jo tradueixo l'expressió "ampliar la base" per "explicar els beneficis que tenen les polítiques republicanes", sobretot fetes des dels municipis, perquè són les que poden impactar més directament en la ciutadania. 

¿Els comuns són una competència dura per a ERC?

— Quan arreu de la comarca, al Baix Llobregat, tothom diu: "Hem tret bons resultats"... Esclar, tothom està lluitant contra el PSC, mentre que al Prat s'està lluitant contra els comuns. No és la mateixa lluita. La diferència més gran entre comuns i ERC pot ser el tema nacional, però amb les altres polítiques sempre hi ha matisos. Volem marcar la diferència dels matisos: ser més àgils, fer una política molt més participada. L'actual equip de govern triga molt a prendre decisions i ho fa des del despatx.

¿Les diferències sobre el Procés han de marcar els pactes?

— La prioritat són les persones. Si no tenim prou força per governar i hem d'anar en coalició amb algú, s'estudiarà. La finalitat serà donar bons resultats a la ciutadania. 

Creu que s'ha frenat del tot l'ampliació de l'aeroport?

— Estem veient que això és un "avui pressiono i avui afluixo". Des de l'Estat sempre voldran intentar fer créixer aquest aeroport. Nosaltres hem de ser durs i molt durs dient que no. 

¿Per aquest tema hi ha hagut tensió a l'Ajuntament?

— La posició ha sigut unitària en contra de l'ampliació.

La relació amb el PSC i els comuns, doncs, és bona?

— Cordial. La política està per construir. Però també hi ha el joc de la política... Per exemple, nosaltres el 2018 vam demanar que l'Ajuntament rebaixés la targeta rosa del transport públic a les persones de més de 60 anys. Ens van dir que no. Doncs després, el setembre del 2021, l'Ajuntament ho va posar en marxa. Hem perdut quatre anys. Es van fer seva, temps després, una proposta de l'oposició.

stats