Eleccions municipals

Jordi Masquef: "Hem tingut turbulències internes, i això passa a les millors cases"

Portaveu de Junts a Figueres

2 min
“Hem tingut turbulències internes,  I això passa a les millors cases”

FigueresJordi Masquef (Figueres, 1980) és exalcalde. El 2019, malgrat revalidar el triomf, no va poder governar.

El 2019 perd l’alcaldia malgrat guanyar. Com va digerir-ho?

— Ara ells pagaran el pecat original: un matrimoni de conveniència amb l’únic objectiu de governar costi el que costi. Si a vegades en un matrimoni de dos ja és complicat cohabitar, imagina’t un matrimoni de quatre. Però també et diré una cosa: passat és passat. En el seu moment ho vaig passar malament,però el temps i molt de bicarbonat ho curen tot.

Tornarà a ser candidat?

— Sí, jo tinc la intenció ferma de presentar-me. M’estimo molt la meva ciutat i som testimonis en primera persona del declivi a mans d’aquells que el 2019 proclamaven que ho venien a canviar tot i al final no han canviat res.

Junts ha tingut problemes. Tres regidors –del PNC– han passat a no adscrits...

— Turbulències internes, i això passa a les millors cases. En l’últim mandat ja li va passar a ERC i desgraciadament ara ens ha passat a nosaltres. Entomar part del mea culpa i aprendre dels errors. El problema que hem tingut arreu per la implosió de l’espai postconvergent nosaltres l’hem patit en primera persona.

¿Amb el recent congrés de Junts està tot resolt?

— Jo no parlo en l’àmbit de partits sinó d’espai. Aquest és un missatge a nivell d’espai: crec que tots plegats, els que venim d’allà mateix, hem de ser prou empàtics i comprensius per veure que hi ha moltes més coses que ens uneixen que no pas que ens separen.

Quin és el principal problema de Figueres?

— És un cúmul. Una qüestió bàsica és la seguretat: la feina no s’està fent bé. N’hi podem afegir d’altres: la neteja, la manca d’instal·lacions esportives i la gent que marxa de la ciutat. Els problemes amb la seguretat són el taló d’Aquil·les del govern.

Sembla que li tocarà pactar si vol ser alcalde. ¿Té definida la política de pactes?

— És una pregunta trampa. Aquesta pregunta seria molt millor fer-la als que governen ara, que en el seu moment renegaven de pactar amb partits del 155 i quan els va convenir no van tenir cap complex. Nosaltres serem generosos amb els que vulguin sumar per la ciutat.

stats