Eleccions municipals

Anna Erra: “És millor ser al govern de la Diputació de Barcelona i marcar el nostre estil”

Alcaldessa de Vic (JxCat)

És el segon mandat d’Anna Erra (Vic, 1965) com a alcaldessa de Vic. La també diputada i vicepresidenta de Junts té majoria absoluta, però el 2023 no es presentarà.

Per què no repeteix?

— Sempre havia pensat que la política municipal és per un temps i quan vaig arribar d’alcaldessa tenia clar que era per vuit anys. Cal renovar i el meu relleu és Albert Castells.  

També es retira de diputada?

— Per a mi va lligat. La meva intenció és acabar la legislatura i després tornar a la meva escola de Vic. 

Cargando
No hay anuncios

La candidata d’ERC diu que no ha estat a Vic perquè és diputada. 

— Sempre he tingut molt clar que per sobre de tot soc alcaldessa i he sigut a tot arreu. Poques vegades veig algú de l’oposició. A més, crec que al Parlament hi ha d’haver alcaldes perquè donen la visió territorial. 

Cargando
No hay anuncios

Quin és el projecte més important per a vostè d’aquest mandat? 

— Hem anat fent el que havíem dit que faríem: la gran obra d’aquest mandat és la biblioteca, d’estil nòrdic, on hi haurà equipaments municipals, es podrà estudiar, fer música (...) És un lloc on volem que passin coses. A més, es troba en un lloc emblemàtic per a Vic, perquè és on hi va haver l’atac terrorista a la ciutat.  

Per què s’està produint un augment dels delictes a Vic, sobretot de narcotràfic. Què està passant?

— No tenim un problema d’inseguretat i tampoc és un tema de presència policial, però sí que ens preocupen els casos reincidents. Es tracta de persones joves i ja hem treballat amb les famílies i les escoles, tot i que quan són casos de drogues ja ens és més complicat. 

Cargando
No hay anuncios

Quin és el principal repte de Vic en els pròxims quatre anys?

— Continuar creixent molt en la ciutat universitària; treballar per millorar les connexions i la mobilitat de la ciutat, en especial la línia R3; l’escola de segones oportunitats per oferir formació en l'àmbit comarcal, i la retenció de talent. Vic està creixent, ve molta gent per treballar de la comarca i també gent gran perquè hi ha més serveis. 

Cargando
No hay anuncios

Va ser la segona més votada al congrés de Junts, per davant de Laura Borràs. Com ho ha llegit?

— Jo continuaré sent al partit malgrat que deixi l’alcaldia i el Parlament. El reconeixement que em va donar és per refermar que Junts ha de ser un partit fort en el món municipal. 

Tem un pacte a la contra de l’oposició per propiciar un canvi?

— L’amenaça de l’oposició és que si sumen, ens trauran. Per això demano a la ciutadania de Vic que, si està més o menys contenta, doni el màxim de confiança a Junts. 

Cargando
No hay anuncios

És partidària que prevalgui l’autonomia local a l’hora de pactar?

— La primera prioritat han de ser partits independentistes, però això no vol dir que no es pugui obrir una altra possibilitat a escala municipal. Jo el primer mandat vaig pactar amb Iniciativa i va anar molt bé. 

El pacte de la Diputació de Barcelona amb el PSC ha estat positiu?

— Sí. El fet que Junts hi hagi sigut ha mantingut una vessant independentista i ha ajudat molts municipis, ja que és la gran font de projectes. És millor que hi siguem i marquem el nostre estil. Entenc que es critiqui el pacte a escala nacional, però ho veig dins l’autonomia local. 

Cargando
No hay anuncios

I al Govern?

— Es va fer un acord i hi ha un bon equip de consellers. Un cop has fet un pacte no m’agrada constantment posar-hi interrogants. Crec que ens hem de mantenir durant el temps que vam donar la paraula, fer una avaluació i treballar amb els socis els incompliments.