Eleccions municipals

La número dos d'ERC al Congrés també serà candidata a les municipals

La diputada Carolina Telechea encapçalarà la llista republicana a Santa Margarida de Montbui

1 min
Carolina Telechea

BarcelonaNo només el líder d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, serà previsiblement candidat a les eleccions municipals provenint del Congrés. La número dos dels republicans a la cambra baixa espanyola, Carolina Telechea, també farà el salt i serà la candidata d'ERC a Santa Margarida de Montbui (Anoia), segons confirmen a l'ARA fonts coneixedores de la decisió. Com en el cas de Rufián, Telechea no abandonarà el grup de Madrid i compaginarà les dues tasques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb passat al PSC -partit del qual va estripar el carnet el 2010-, Telechea ja va ser regidora per ERC a l'Ajuntament d'Igualada i des del 2018 és diputada al Congrés, on ha anat guanyant pes fins a ser la número dos del partit en les últimes eleccions espanyoles i actual portaveu adjunta. El repte de guanyar l'alcaldia d'aquesta localitat serà important, ja que ERC hi va treure un sol regidor ara fa tres anys, lluny de la candidatura d'independents que va guanyar (6) i també del PSC (6).

L'assemblea local del partit va aprovar el seu nomenament el 20 de juliol passat per unanimitat. Telechea integrarà a la seva candidatura l'actual regidor d'ERC al municipi i quart tinent d'alcalde, Joel Serrano. Per a ERC les eleccions municipals són de vital importància perquè són els primers comicis des que ostenta la presidència de la Generalitat. Al partit no amaguen que l'objectiu és guanyar-les com ara fa quatre anys i, si pot ser, millorar resultats. És per aquest motiu que estan mobilitzant diverses cares conegudes amb responsabilitats institucionals com és el cas de Rufián, que serà candidat a Santa Coloma de Gramenet, d'Alba Vergés, que és la vicepresidenta del Parlament i serà candidata a Igualada.

stats