Eleccions municipals

Manuel Reyes: “El PP ha d’ampliar la base a Catalunya. A Andalusia també semblava impossible”

Cap de l'oposició a Castelldefels (PP)

2 min
Manu Reyes a la seu del PP de Castelldefels

CastelldefelsManu Reyes (Barcelona, 1976) va ser alcalde de Castelldefels entre el 2011 i el 2015, però no ha pogut tornar a exercir el càrrec malgrat mantenir-se com a opció més votada arran dels pactes postelectorals.

Acaba de ser reelegit líder provincial del PP. Quin pla tenen per créixer a Barcelona?

— A Barcelona tenim una alcaldia. Portem mesos millorant les estructures locals, hem crescut en nombre d’afiliats. Estem en disposició d’afrontar les properes municipals amb bones condicions.

Com és que el PP només té bons resultats en alguns llocs, com Castelldefels o Badalona?  

— Si hem sigut capaços de governar en un municipi petit de les comarques de l’interior [Gimenells, Pontons], si hem governat en una ciutat molt gran com Badalona, i hem guanyat tres vegades i governat a Castelldefels, una ciutat mitjana, estem preparats per repetir aquestes experiències. Quan la gent ha votat un govern del PP a Catalunya, ens ha tornat a donar la confiança.

Com valora la gestió de l’equip de govern de Castelldefels?

— Està sent perjudicial per a la ciutat. Governen amb minoria, amb una regidora trànsfuga; l’altre dia va haver de retirar un punt de l’ordre del dia perquè no té les majories i no negocia prou amb l’oposició. La ciutat està paralitzada i ha crescut la delinqüència respecte a fa un any.

L’alcaldessa defensa que ha crescut per la fi de les restriccions per la pandèmia.

— L’any passat la gent ja podia sortir amb certes limitacions. És negar la realitat. Els veïns tenen por de sortir.  

Génova va demanar 12 escons del PP català al Congrés. És una petició realista? 

— No hem de ser nosaltres els que ens posem un topall. Hem de sortir a guanyar. Hem d’ampliar la base. A Andalusia hem demostrat que quan es treballa surten els resultats, i semblava impossible. És un temps de canvis i estem preparats per agafar-los.

Qui hauria de ser el pròxim president del PP català?

— Alejandro Fernández està fent actualment una gran feina al Parlament i, per tant, ha de continuar al capdavant del partit.

stats