Eleccions municipals

Núria Maynou: "Amb la renúncia de Josep Mayoral s’obren noves perspectives, i ERC és l’alternativa més sòlida"

Cap de l'oposició a Granollers (ERC)

2 min
“Amb la renúncia de Josep Mayoral s’obren noves perspectives, i ERC és l’alternativa més sòlida”

GranollersNúria Maynou (Granollers, 1972) va ser cap de llista d’ERC com a independent el 2019.

Des del 2011 ERC ha millorat significativament els resultats. Ho atribueix al Procés?

— S’ha intentat fer una candidatura diversa, molt pròxima, participada per gent de la ciutat. Això s’ha notat. Estem fent els deures.

Quines són les prioritats d’ERC a Granollers?

— Potenciar una Granollers més verda i donar prioritat al vianant, la bicicleta, el vehicle alternatiu i el transport col·lectiu. En plena pandèmia, el 2020, ja vam fer propostes perquè la gent pogués passejar en espais sense cotxes, i ara els diumenges es tanca la zona del Parc Firal perquè es pugui passejar. El 2015 ja parlàvem de la hipotètica, i sempre anunciada, cobertura de la via per fer-hi un parc central. També defensem apostar per l’educació de 0 a 3 anys i l’habitatge social.

Quina diferència ha notat entre Mayoral i la nova alcaldessa?

— Com a gestió no he notat res. Barnusell beu molt de l’anterior alcalde, per a ella un referent. En temes d’autodeterminació potser Mayoral tenia una defensa més clara.

Creu que la sortida de Mayoral com a candidat els dona aire?

— Sí que s’obren noves perspectives. Renuncia una persona important, amb molt bagatge, que fins i tot gent pròxima a l’independentisme votava. Som l’alternativa més sòlida que hi ara.

Les majories del PSC els han situat en una oposició permanent.

— Portem molts anys d’una majoria absoluta dels socialistes. Després de tants anys de govern d’un mateix color, diverses generacions hem vist un sol alcalde, i el debat més enllà de les formes de fer del PSC pràcticament no existeix, quan en realitat a l’oposició es fa feina.

¿S’han gestionat bé els projectes pels fons europeus?

— Ens vam abstenir quan es van anunciar els projectes. Estàvem decebuts amb com s’estaven preparant, creiem que haurien d’haver estat molt més participats. Ens els hem mirat una mica de reüll. Ara bé, hi són, suposaran canvis substancials, i no només hi estem d’acord sinó que hem fet propostes.

stats