Eleccions municipals

Sandro Rosell renuncia a presentar-se a les eleccions de Barcelona

Descarta participar en actes de campanya de Junts

ARA
2 min
Sandro Rosell

BarelonaSandro Rosell no optarà finalment a l'alcaldia de Barcelona. Tal com ha explicat en declaracions a RAC1 l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, i ha pogut confirmar l'ARA, l'expresident del Barça ha renunciat a concórrer a les eleccions municipals. Trias, que li havia demanat personalment que no es presentés per no dividir el vot, li ha agraït el gest de "generositat" i ha considerat que la decisió és beneficiosa per a la ciutat, ja que els seus plantejaments s'assemblaven i l'únic que farien amb dues candidatures era "perjudicar-se". D'altra banda, ha insistit que està buscant suports més enllà de Junts per presentar-se en una "plataforma o amalgama" de persones sota una marca que portarà un nom on apareixerà Trias però no necessàriament Junts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trias ha afegit que, tot i no presentar-se, l'expresident del Barça li ha dit que vigilarà que faci les coses ben fetes. Fonts properes a Rosell descarten, però, que participi en algun acte de campanya al costat del candidat de Junts, que ha dit que intentarà recollir coses que Rosell plantejava, però ha afirmat que no van parlar sobre si gent de l'equip de Rosell es podria incorporar a la llista de Trias. Sobre aquesta llista, ha explicat que continua treballant perquè sigui "com més àmplia millor". Sobre el nom, ha dit que no enganya ningú i que ell és de Junts, però també ha apuntat que "la força de la campanya no serà Junts".

En dues entrevistes recents a El Periódico i Catalunya Ràdio, Rosell havia confirmat la seva intenció de presentar-se a les eleccions, i havia explicat que si encara no havia fet el pas definitiu era perquè la seva mare no el deixava. L'expresident blaugrana defensava aleshores que Barcelona ha de tenir més "alegria", menys "brutícia" i més "seguretat". En aquest sentit, es marcava tres prioritats. La primera, "cuidar de les persones que ho passen pitjor", prioritzant "la gent empadronada a Barcelona". Després, guanyar en seguretat, neteja i també dir més que sí: "Primer has de dir que sí, i després hem de pensar els arguments per dir que no", resumia.

stats