Política 28/07/2012

Valenciano retreu al PP que hagi "donat oxigen" al govern de CiU que ara reclama el pacte fiscal

La dirigent del PSOE diu que els populars i els nacionalistes "han estat aliats des del minut u" i desvincula els socialistes del partit de Mariano Rajoy

Acn
2 min
Elena Valenciano, vicesecretària general del PSOE, a la roda de premsa de valoració ahir a la nit a Ferraz.

MadridLa vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, no està disposada que des del PP vinculin els socialistes al Govern de la Generalitat o al pacte fiscal. Després del ple en què es va aprovar el document pel nou finançament català i que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, acusés el PSOE de ser còmplice d'aquells que demanen el concert econòmic per a Catalunya, Valenciano ha preguntat al PP "seguirà defensant, donant suport i donant oxigen a CiU a Catalunya". "El PP, el govern d'Espanya, CiU i el govern d'Artur Mas han estat aliats des del minut u. Els que han estat aliats són ells i els que els han donat oxigen són ells, no nosaltres", ha conclòs la dirigent socialista. Elena Valenciano, però, no ha parlat només de Catalunya, aquest dissabte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicesecretària general del PSOE ha volgut arremetre durament contra el govern espanyol i contra el PP per la seva política econòmica. "El camí de les retallades a tort i a dret no és la sortida de la crisi. Rajoy ha de buscar un altre camí, una sortida en direcció al creixement i a l'ocupació", ha dit. La dirigent socialista ha lamentat que el president espanyol s'hagi "instal·lat" en unes "retallades" que només "ens condueixen a més atur, recessió i desesperació" ciutadana. "L'hi han dit totes les institucions europees, el PSOE, els sindicats... que s'està equivocant de camí", ha criticat, i ha afegit que "aquesta visió dels socialistes està corroborada ara pel Fons Monetari Internacional: les retallades no tenen sortida".

Valenciano ha posat com a exemple d'aquests errors dels populars "la pitjor dada de l'atur de la història de la democràcia" donada a conèixer divendres i que demostra que "la reforma laboral del PP ha suposat ja el canvi radical de les relacions laborals i ha abaratit l'acomiadament". "El PP ha treballat tot aquest temps amb la seva ideologia com a font d'inspiració i amb una ineficiència total com a mètode per treballar", ha sentenciat.

Valenciano ha denunciat l'obsessió del Partit Popular per "no dialogar ni debatre". Precisament, la socialista ha demanat al govern espanyol que, a més d'aprovar una llei de Transparència, "doni la cara" i comenci pel Congrés, lloc en el qual "això no succeeix", malgrat que l'oposició demana les compareixences del govern davant la Comissió Permanent.

Elena Valenciano ha fet aquestes declaracions en roda de premsa després de la reunió de l'executiva del PSPV-PSOE. La dirigent socialista ha assegurat que el PSOE "sí que ve al País Valencià perquè val la pena lluitar per la gent d'aquí", contraposant aquesta intenció amb "un Mariano Rajoy que menysté els valencians amb la seva inassistència permanent".

stats