Política 07/11/2020

El rei emèrit té gairebé 10 milions d'euros en un compte actiu al paradís fiscal de l'illa de Jersey

Joan Carles I hauria intentat moure recentment diners d'aquest compte, segons ha informat La Sexta

Ara
2 min
El rei emèrit té gairebé 10 milions d'euros en un compte actiu a l'illa de Jersey

BarcelonaEl rei emèrit té gairebé 10 milions d'euros en un compte actiu a l'illa de Jersey i hauria intentat moure recentment diners d'aquest compte en aquest paradís fiscal, segons ha informat La Sexta. El Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac) va traslladar un avís a la Fiscalia Anticorrupció després d'haver localitzat una fortuna oculta de Joan Carles I a l'illa de Jersey.

Així, unes noves diligències de la Fiscalia investigaran l'existència d'un fideïcomís en el qual figura l'exmonarca com a beneficiari i que es nodreix de fons d'un altre vehicle financer en un paradís fiscal situat al canal de la Mànega, a poques milles de la costa de Normandia, constituït en la dècada dels anys 90. La nova fortuna va ser transvasada el 2005 a l'esmentat fideïcomís, que ha mogut almenys cinc milions d'euros, segons va avançar aquest divendres El Mundo en la seva edició digital.

Aquesta alerta ha derivat en una tercera investigació relativa al rei emèrit, que està en estat "molt embrionari" i de la qual s'ocuparà, igual que les dues anteriors, la Fiscalia del Tribunal Suprem amb la col·laboració del fiscal en cap d'Anticorrupció, Alejandro Luzón. Les indagacions, segons ha indicat la fiscal general de l'Estat, Dolors Delgado, encara han de ser incoades formalment.

Aquesta tercera línia d'investigació s'uneix a les altres dues ja obertes al rei emèrit, que va fugir assetjat pels casos de corrupció. La primera, per possibles comissions procedents de l'AVE a la Meca i que previsiblement serà arxivada per no trobar indicis que el puguin perseguir com a aforat.

La segona es va fer pública tres dies abans, quan Eldiario.es va publicar que el ministeri públic investiga Joan Carles I per un presumpte delicte fiscal comès en els exercicis 2016, 2017 i 2018, quan ja no estava en el càrrec. En aquest cas estarien sota la lupa despeses de diverses targetes de crèdit opaques que haurien fet servir tant ell com la seva dona, Sofia, i diversos dels seus familiars més directes, com els seus nets. Targetes connectades a comptes els titulars dels quals no eren membres de la casa reial i amb fons que provindrien de l’estranger.

stats