Política 23/02/2016

Empresaris impulsen un manifest en favor d'un govern espanyol estable "sense exclusions"

Afirmen que seria "un fracàs incomprensible" la celebració d'unes noves eleccions generals

Acn
2 min
Sánchez va participar en les jornades del Cercle d’Economia, presidit per Antón Costas.

BarcelonaA pocs dies del primer debat d'investidura al Congrés, mentre el candidat socialista, Pedro Sánchez, tanca un acord amb Ciutadans i continua negociant amb les forces d'esquerra per formar govern, diversos cercles d'empresaris de tot l'Estat han signat un manifest conjunt per demanar un pacte entre les principals forces polítiques que eviti la convocatòria de noves eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sota el nom "Per un govern estable. El torn de la política", bona part del sector empresarial espanyol ha exigit una entesa "sense exclusions" per desencallar la investidura d'un president i la formació d'un govern que es marqui com a objectiu prioritari la recuperació econòmica. Demanen que arribi a tota la societat, que s'abordin grans reformes tant socials com empresarials i que es regeneri la vida política, econòmica i institucional.

Els empresaris creuen que la "complexitat resultant" de les eleccions del 20-D s'hauria de veure com una "oportunitat per recuperar l'esperit de consens que va presidir la Transició"

Necessitat que es "canalitzi" la situació de Catalunya

El manifest també fa referència a Catalunya i exigeix que es "canalitzi" la situació amb "un millor funcionament del model autonòmic". D'altra banda, lamenten que la corrupció hagi produït un "nefast efecte de desafecció ciutadana i una pèrdua de confiança en els seus líders polítics, institucionals, socials i empresarials". Adverteixen, a més, que les males pràctiques "atempten directament contra la competitivitat del sistema productiu" i, per tant, limiten el creixement. Malgrat això, asseguren que "Espanya no és un país corrupte".

El manifest està subscrit pel Cercle d'Economia, l'Associació Valenciana d'Empresaris, el Cercle d'Economia de Mallorca, el Cercle de Empresaris de Madrid, el Cercle d'Empresaris de Galícia, el Cercle d'Empresaris Bascos, la Institució Futur i l'Observatori Econòmic d'Andalusia.

stats