Política 02/06/2017

Una de les empreses que opten a fer les urnes veu "impensable en democràcia" que la fiscalia actuï en contra seu

Plastic Express i una UTE formada per dues empreses més segueixen endavant en el concurs engegat pel departament de Governació

Aleix Moldes
2 min
Imatge d’arxiu de les urnes i les paperetes que es fan servir habitualment en unes eleccions.

BarcelonaDues empreses estan disposades a fer les 8.000 urnes que la Generalitat vol destinar al referèndum del mes de setembre, Plastic Express i una unió temporal d'empreses (UTE) formada per Espai World i Suministros Integrales Futbida. La fiscalia investiga el concurs que el departament de Governació va iniciar a principis del mes de maig i ja va advertir que ampliaria la investigació a les empreses que decidissin participar-hi. En conversa amb l'ARA, el director de projectes de Plastic Express, Andreu Marquès, considera que seria "impensable en democràcia" que la fiscalia actués en contra seu pel fet d'assumir un encàrrec d'urnes de metacrilat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marquès recorda que treballen per a diferents administracions dins i fora l'Estat i que no s'han trobat mai amb cap problema similar. Tot i això, assegura que no tenen por i que ells estan disposats a fabricar les 8.000 urnes si la Generalitat decideix adjudicar-los el contracte. Aquesta possibilitat arribarà en una segona fase, ja que el Govern ha dividit en dos la compra de les urnes i la fase actual, que gestiona el departament de Governació, només servirà per triar quines empreses compleixen els requisits necessaris. En una segona fase serà el consell executiu del Govern el que doni l'ordre de comprar les urnes.

"A nosaltres ens ve un client, ens demana que fem peces de metacrilat i nosaltres les fem", ha indicat Marquès. "El que facin després amb les urnes no és responsabilitat nostra. Com si les guarden en un magatzem", ha afegit.

La licitació oberta sobre les urnes parla estrictament d'un acord marc per triar les empreses que puguin assumir la fabricació de 8.000 urnes de metacrilat per destinar a unes futures eleccions al Parlament, a unes consultes populars o a d'altres espais de participació competència de la Generalitat. Per això, el departament de Governació remarca que la fiscalia s'excedeix quan es querella contra la consellera, Meritxell Borràs, i el secretari general, Francesc Esteve.

stats