CANVI DE CICLE
Política 02/05/2015

CiU i ERC necessitarien la CUP per mantenir la majoria sobiranista, segons 'La Vanguardia'

La federació nacionalista cau però seguiria sent primera força, mentre que el segon lloc se'l disputarien els republicans i C's, i l'esquerra independentista podria sumar fins a 11 escons i superar així PP i ICV

Ara
1 min
Enquesta de 'La Vanguardia'

BarcelonaLa suma actual entre CiU i ERC que sustenta Artur Mas com a president de la Generalitat quedaria lluny de la majoria absoluta si tinguessin lloc ara les eleccions, segons una enquesta que publica 'La Vanguardia'. Així, la caiguda de la federació nacionalista de 50 a 35-36 diputats i un creixement més moderat per als republicans del que preveien fa un temps de 20 a 26-27 diputats situaria els dos partits a uns set diputats de la majoria. Malgrat tot, el mateix sondeig també assenyala que les forces partidàries del procés seguirien sumant majoria gràcies a un fort ascens de la CUP, que creixeria dels 3 fins als 10-11 escons. Per tant, les eleccions dibuixarien un Parlament amb 71-74 diputats sobiranistes –la majoria està en 68–, una situació molt similar a l'actual, ja que aquestes tres formacions sumen en la vigent legislatura 74 escons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La gran sorpresa de l'enquesta és l'ascens de C's, que passaria de 9 a 26 diputats, disputant la segona plaça a ERC, mentre que Podem moderaria les seves expectatives, atès que el sondeig li atorga entre 6 i 8 escons. Les altres forces patirien un descens important, ja que el PSC cauria dels 20 als 12-13 diputats i, ja per darrere de la CUP, el PP en retindria 9 dels 19 actuals i ICV-EUiA es quedaria amb 8 dels 13 que té ara.

stats