CRISI AL PSOE
Política 12/02/2015

Una enquesta "d'urgència" d''El País' apunta que la destitució de Tomás Gómez fa repuntar el PSOE a Madrid

Els socialistes passarien de tercera a primera força a la comunitat autònoma tant a les autonòmiques com a les estatals

Efe / Ara
2 min
Evolució de la intenció de vot a les enquestes d''El País'

BarcelonaEl PSOE seria avui el partit amb una major intenció directa de vot pels madrilenys en unes hipotètiques eleccions generals, amb el 19% de suports enfront del 18% del PP i el 16,1% de Podem, segons una enquesta "d'urgència" elaborada per Metroscopia per a 'El País' el dia en què s'ha conegut la destitució del líder del PSM Tomás Gómez. Al seu torn, C's tindria una expectativa del 12,9% de vots, molt per sobre d'UPyD (4,5%) i IU (3,1%). En l'enquesta del mateix mitjà del 23 de gener, el PSOE era la tercera força en intenció directa de vot, amb el 16,5%, Podem era la primera amb el 21,7% i, entremig, el PP hauria obtingut el 17,7%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les autonòmiques de Madrid, el PSOE també seria ara primera força amb una intenció directa de vot del 19,2% (el gener era també la tercera amb l'11%), el seguiria el PP amb el 18% (el gener tenia el 15,4%) i Podem es quedaria amb el tercer lloc amb el 13,6% (després que en la darrera enquesta tingués una expectativa del 17,8%). C's manté una intenció de vot del 8,8% i UPyD i IU no superarien el 3%.

El sondeig ha estat realitzat per telèfon a 800 madrilenys, poques hores després que Gómez conegués la decisió del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de destituir com a líder del PSM i cap de llista de la candidatura socialista a la Comunitat de Madrid.

Les dades revelen que el 46% dels simpatitzants socialistes creuen que retirar Gómez de la cursa electoral ha estat un gest encertat, enfront del 18% que ho desaproven.

Els hipotètics votants de Ciutadans són els que millor veuen la destitució de Gómez (un 73%), seguits dels del PP (un 63%), els del PSOE i els de Podem, que en un 37% veuen adequada la mesura presa per Pedro Sánchez.

En tot cas, i segons 'El País', es tractaria de "primeres dades", que apunten "tendències" de vot després del canvi de poders al PSM o que, a judici de Metroscopia, resulten "positives" per al PSOE.

stats