Política 17/06/2017

La cursa del referèndum de l'1 d'octubre arrenca amb una participació del 64% i avantatge del 'sí'

Una enquesta de l'Institut Opinòmetre per a l'ARA mostra què contestarien avui els catalans a la pregunta anunciada per Puigdemont

Ara
1 min
Urna plena de vots. FRANCESC MELCION

BarcelonaEl 'sí' a la independència s'imposaria al 'no' en el referèndum anunciat pel Govern per a l'1 d'octubre, segons una enquesta que publica l'ARA demà, diumenge. D'acord amb el sondeig de l'Institut Opinòmetre, amb una mostra representativa de 1.000 persones, un 42,3% dels catalans votaria a favor que Catalunya es convertís en un estat independent en forma de república, i un 38,9% ho faria en contra. Un 6% afirma que votaria en blanc, un 9,1% encara no ho sap i un 3,7% correspon al 'no ho sap / no contesta'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta també respon a l'altra gran incògnita, que és la participació en el referèndum de l'1 d'octubre. Un 54,9% respon que hi anirà amb tota seguretat, i un 9,3% que ho farà probablement. La suma dels dos percentatges donaria una participació del 64,2%, molt semblant a la mitjana de participació de les eleccions catalanes i superior al mínim del 55% que es va establir per al referèndum de Montenegro del 2006.

Un 24,3% dels enquestats afirma que no anirà a votar i un 10,8% encara no ho sap.

Totes les dades del sondeig, a l'ARA d'aquest diumenge.

stats