ELECCIONS MUNICIPALS
Política 09/04/2015

Bosch situa Gemma Sendra (MES) de 6 a la llista d'ERC per Barcelona

Els republicans també s'asseguren el suport d'Avancem, malgrat que en aquest cas l'entesa és bàsicament programàtica

Roger Tugas
2 min
Puigcorbé defineix Bosch com “el Maragall del segle XXI”

BarcelonaEl candidat d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ja s'ha assegurat el suport dels escindits del PSC de cara a les eleccions del 24 de maig. Segons ha pogut saber l'ARA, l'executiva del partit a la capital catalana va aprovar dimecres l'entesa, que permet sumar tant el Moviment d'Esquerres (MES) com Avancem a la candidatura republicana. Malgrat tot, els acords amb aquestes formacions prenen formes diferents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, per una banda, MES situarà dues persones entre els deu primers llocs de la llista. La que tindrà més opcions d'assolir l'acta de regidora és la gestora cultural Gemma Sendra, actualment dirigent del partit a Barcelona i membre de la Junta nacional de MES. També va ser secretària de Cultura amb el tripartit. L'aliança entre ERC i MES es farà pública aquest mateix divendres. Per l'altra banda, l'entesa amb Avancem és bàsicament programàtica i, malgrat que la formació que lidera Joan Ignasi Elena donarà suport a Bosch i s'integrarà a la candidatura, en principi no situarà ningú en llocs de sortida.

D'aquesta manera, els republicans s'asseguren el suport de tots aquells col·lectius d'exfederalistes que han fet el pas a l'independentisme. L'estratègia de Bosch, de fet, passa en bona mesura per intentar pescar en aquest nínxol de votants i combinar la reivindicació d'un model de ciutat proper al de Pasqual Maragall i la implicació en el procés sobiranista nacional. El fitxatge de l'actor Juanjo Puigcorbé com a número dos n'és un clar exemple, atès que fins fa pocs anys defensava les tesis federals i havia participat en mítings del PSC. Igualment, el pla urbanístic que va presentar dijous Bosch també pretén recuperar "l'urbanisme social" i de les persones que, segons defensa, abanderava Pasqual Maragall.

El contrapunt més clarament independentista el posa el jutge Santiago Vidal, qui, malgrat entrar al Govern com a assessor en matèria de justícia, tancarà la llista d'ERC a Barcelona.

stats