Política 20/10/2014

ERC evita parlar encara de preacord per al 9-N: "Estem treballant-hi"

Anna Simó revela converses amb ICV-EUiA i la CUP per analitzar com donar més "gruix organitzatiu" a la votació que promou Mas, a qui els republicans exigeixen un compromís ferm per avançar eleccions ja

Roger Mateos
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha evitat aquest dilluns parlar de preacord per al 9-N alternatiu. Ha refredat, doncs, l'anunci de recomposició d'una "unitat tècnica" al voltant del 9-N formulat pel conseller de la Presidència, Francesc Homs. Simó ha confirmat converses només amb ICV-EUiA i la CUP per mirar de preveure un 9-N amb totes les garanties, amb el màxim "gruix organitzatiu" possible. I ha exclòs d'aquestes converses CiU i el Govern. "Continuarem treballant-hi, ara i en les pròximes hores. Estem en procés d'arribar a un acord per recompondre la unitat per garantir un èxit de mobilització i d'organització", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest acord, ha remarcat, encara no existeix. Simó ha recordat que les 11 propostes inicials de la CUP per "muscular" el 9-N alternatiu "eren unes" i les que ha anunciat Homs com a base del "preacord" en són "unes altres". Tot i així, Simó no ha descartat que "en les pròximes hores" les forces del dret a decidir puguin arribar a teixir un acord unitari (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) perquè el 9-N sigui un "èxit de mobilització ciutadana i d'organització".

Tot i així, ha retret al Govern d'Artur Mas que dconvoqui eleccions "com més aviat millor", però ha evitat abordar la principal condició de Mas per convocar-les: una llista unitària amb un programa conjunt. ERC de moment defensa parlar "del què" –programa netament independentista, amb previsió d'una declaració unilateral d'independència– però encara no "del com i del qui" –llista unitària o candidatures convencionals de partits.

stats