Política 01/03/2018

ERC demana explicacions a Dastis per les "pressions" al cos consular a Barcelona arran del procés

El govern de Finlàndia va reconèixer la petició d'Espanya de cessar el cònsul honorari a Barcelona

Ara
1 min
ERC demana a Dastis que expliqui les "pressions" al cos consular a Barcelona pel procés

BarcelonaEl grup parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats vol que el ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, expliqui a la cambra les suposades "pressions" que el govern de Rajoy exerceix sobre el cos consular a Barcelona arran del procés. El portaveu d'Esquerra, Joan Tardà, ha registrat la petició després de la polèmica sobre el cessament del cònsul honorari de Finlàndia, Albert Ginjaume.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa només uns dies el govern finlandès reconeixia que el cessament es va produir a "petició del govern espanyol" a causa de les suposades "activitats inadequades per a un cònsul honorari" que hauria realitzat Ginjaume en relació amb la situació política a Catalunya.

Tardà considera que es tracta d'una ingerència evident en la política exterior de Finlàndia i que "posa de relleu, altra vegada, el nerviosisme de l'Estat espanyol en relació amb el procés independentista català".

Amb Ginjaume ja són quatre els cònsuls honoraris a Barcelona cessats per presumptes activitats relacionades amb el procés. El de Letònia, Xavier Vinyals, va ser cessat per exhibir una estelada a la façana del consulat; el de Les Filipines, Jordi Puig, per haver participat d'una manifestació el passat 3 d'octubre; i el búlgar Hristo Stoichkov, per haver acusat de franquista a Soraya Sáenz de Santamaría.

En aquest darrer cas, el cessament de Ginjaume podria vincular-se amb la decisió de convidar l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa (PDECat) i la presidenta de la Diputació de Barcelona a un esmorzar al cos consular.

stats