Política 20/07/2017

ERC demana al fiscal de l'Estat que es miri 'Las cloacas de Interior' i "que actuï en conseqüència"

Joan Tardà envia una carta a José Manuel Maza i assegura que "a qualsevol altra democràcia hi hauria una crisi de govern"

Ara
2 min
El portaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà en una imatge a la cambra baixa espanyola

BarcelonaEl diputat d'ERC Joan Tardà ha demanat al fiscal general de l'Estat que miri el documental 'Las cloacas de Interior' i que "actuï en conseqüència", ja que considera que amb el reportatge s'ha aconseguit socialitzar la percepció de la ciutadania sobre el funcionament del govern espanyol i ara ja "ningú no pot negar que és una democràcia 'low cost'". Assegura que "a qualsevol altra democràcia europea hi hauria una crisi de govern", "ens saltarien els ploms".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, ha apuntat que ja han exposat el tema a les conclusions de l'operació Catalunya, que es presentaran avui, en què assenyalen que "ha quedat demostrada l'existència d'un disseny sistematitzat d'actuació que, tot vulnerant drets civils, vol aconseguir posicions d'avantatge". El diputat d'ERC creu que la fiscalia hauria d'haver actuat per iniciativa pròpia i que, "en una democràcia de qualitat, no s'hauria de fer ús de les clavegueres de l'Estat". A Europa "es generen els contrapoders per tal que les clavegueres no matin la democràcia". "És fonamental l'existència d'una fiscalia de debò".

No és la primera carta que Tardà envia a la fiscalia oficialment, sinó que diu que en podria fer "un llistat", i que moltes vegades no ha rebut resposta: "No només estem instal·lats en l'anomalia, sinó també en la impunitat". Com a exemple d'aquesta situació, ha fet referència a la comissió d'investigació de l'operació Catalunya, que, diu, PP i PSOE tancaran avui sense que comparegui el comissari Villarejo ni segons quins empresaris.

Tardà ha dit que estem instal·lats en un "escenari autoritari" i en la "negació del diàleg" i aquesta és l'actitud que ha afectat també el referèndum, davant del qual només s'han trobat negacions com: "Joan, no ho fareu i ja està". Diu que és evident que "no hi ha divisió de poders, sinó un interessat repartiment de poders".

stats