Política 25/11/2016

Allau d'atacs a les seus dels partits polítics de l'Hospitalet

Aquest divendres han aparegut pintades als locals d'ERC i del PDECat i dijous C's va patir el quart acte vandàlic en sis setmanes

Ara
2 min
ERC denuncia un atac a la seu de l'Hospitalet

L'Hospitalet de LlobregatLes seus dels partits polítics a l'Hospitalet de Llobregat s'han convertit en la diana dels atacs de persones o grup anònims durant els últims anys. Ciutadans fa temps que denuncia aquests fets públicament, però no és l'únic partit afectat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Que tornin els GAL". Aquesta és la pintada que els responsables d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat s'han trobat aquest matí a la seu del partit. "És un atac injustificable, fruit de declaracions intencionades que busquen vincular directament l'independentisme amb una suposada situació de fractura política inexistent a la nostra ciutat", ha opinat a través d'un comunicat la presidenta dels republicans a l'Hospitalet, Sílvia Casola. Esquerra ha presentat una denúncia perquè considera que "és una amenaça directa que recorda els moments més foscos de la democràcia espanyola".

A la persiana del local del PDECat s'han trobat aquest divendres una altra pintada: "No hi haurà pau pels traïdors. Això és Espanya". El líder del grup municipal, Jordi Monrós, ha piulat a Twitter la imatge i ha subratllat que l'Hospitalet "és una ciutat acollidora" i que "defensar la democràcia i el referèndum no és de traïdors".

El president del PDECat a l'Hospitalet, Eliseu Esterlich, ha estat qui ha descobert la pintada. "Condemnem qualsevol agressió i acte violent", ha destacat en un comunicat de premsa. El PDECat denunciarà els fets als Mossos d'Esquadra i "continuarà defensant amb calma i fermesa, tant la democràcia com el projecte polític".

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet pública una condemna pels actes vandàlics que han patit les seus d'ERC i del PDECat. En un comunicat de premsa, l'alcaldessa, Núria Marín, ha mostrat la seva solidaritat amb les dues formacions atacades: "No entenem com algunes persones tenen aquest tipus de comportament, que va en contra del sentiment democràtic que sempre ha caracteritzat L’Hospitalet".

La seu de C's ha estat la més afectades per aquests atacs. Aquest passat dijous el seu local patia l'últim acte vandàlic, quan la porta principal apareixia tacada d'excrements. La presidenta de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, va garantir dijous mateix que "no deixaran de defensar" el seu "projecte de regeneració democràtica, d’igualtat i d’unió dins d’Espanya i de la Unió Europea". "Més que mai continuarem treballant per construir una Catalunya on es respectin les idees democràtiques i on es puguin expressar les opinions lliurement", va indicar.

C's també ha denunciat aquest i d'altres atacs. En les últimes sis setmanes n'ha patit quatre i el nombre s'incrementa a set en els darrers dos anys. Arrimadas ja ha reclamat una reunió amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, per abordar el tema.

stats