Política 20/06/2019

ERC trenca la coalició amb Guanyem Badalona en Comú però mantindrà "unitat estratègica"

El grup de Sabater no comparteix la decisió ni que sigui el millor moment

Ara
2 min
Dolors Sabater i Oriol Lladó, en un acte de campanya de les eleccions municipals

BarcelonaLa coalició de Guanyem Badalona en Comú i Esquerra, encapçalada per Dolors Sabater, es trenca però mantindrà "unitat estratègica". L'assemblea local d'ERC reunida aquest dimecres va decidir constituir-se en grup propi amb l'objectiu de potenciar el projecte conjunt amb diversos altaveus. "L’existència de dos grups permet una visualització superior en el plenari i fer arribar un missatge més clar i directe a la ciutadania", assegura el partit en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica la formació, la decisió ve motivada per "l'actitud inflexible i irresponsable" del PSC –que té l'alcaldia– en les negociacions per a la formació de govern. "Això fa preveure una legislatura llarga, dura i complicada. Per això cal que les forces que formaven la coalició disposin de totes les eines disponibles", creuen els republicans. "El principal objectiu de concórrer a les eleccions conjuntament era fer un front ampli d'esquerres per poder continuar les polítiques iniciades pel govern de progrés i de l'esquerra transformadora encapçalat per Dolors Sabater. El segon objectiu indirecte era evitar el retorn del PP més reaccionari i xenòfob al govern de la ciutat", subratlla ERC, que manté Sabater com la seva candidata.

De fet, els republicans apunten que les converses amb els socialistes per al govern encara segueixen obertes i asseguren que es manté la unitat d'acció amb Guanyem Badalona en Comú per assolir un govern "fort i estable per fer front als reptes de ciutat". ERC no descarta encara la possibilitat que Sabater pugui compartir l'alcaldia amb el PSC.

Guanyem Badalona en Comú no comparteix la decisió

El trencament no ha comptat amb la simpatia de Guanyem Badalona en Comú, que considera que no és una decisió encertada ni veuen que sigui el millor moment. La candidatura liderada per Dolors Sabater creu que estratègicament no és la millor solució, però es resignen a seguir treballant conjuntament amb ERC.

stats