Política 20/11/2011

ERC se'n va a dormir sense saber els resultats definitius, però, els titlla de "satisfactoris"

El candidat al Congrés, Alfred Bosch, recalca la importància de "mantenir-se" i dóna per validat "el nou rumb de la direcció"

Núria Martínez
2 min

BarcelonaERC se’n va a dormir sense saber el nombre d’escons obtinguts, a causa del diputat que es debat amb el PSC a Girona per pocs vots, però, valora els resultats de “forma satisfactòria”. D'aquesta manera, el partit no iguala amb vots els resultats del 2008, però, millora els resultats que auguraven les enquestes abans de l'inici de campanya i celebra la remuntada respecte les eleccions nacionals i municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el nou rumb emprès des del Congrés nacional de l’octubre es dóna per validat per l’electorat, que s’endinsa en l’eix nacional i abandona l’ombra del tripartit. El candidat republicà al Congrés, Alfred Bosch, ha valorat els resultats amb “satisfacció i preocupació”, ja que ha considerat que “s’ha aguantat” i que han millorat “respecte altres convocatòries”. Per tant, el candidat al Congrés entén que són unes dades “favorables i prometedores envers la línia de renovació de dalt a baix” perquè “fa molt poc temps que s’ha iniciat l’aventura”.

En la mateixa línia, Bosch ha assegurat que “no s’ha de tenir en compte l’escó que balla a Girona, sinó la feina feta”. “La millor notícia de la nit és que fa dos mesos no atorgaven cap diputat i ara això queda molt lluny” ha reivindicat i ha afegit que “la coalició del 3 en 1 ha anat bé i cal enfortir-ho i ampliar-ho”. A més, ha lamentat els resultats del PP, però, ha sentenciat que “seran políticament i democràticament implacables” i pel contrari, ha celebrat els vots obtinguts per Amaiur al País Basc. Alhora, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha denunciat que “el camí serà més llarg” del que voldrien i ha assegurat que estan convençuts que han posat “fonaments per seguir avançar”. “Hem de perseverar en la unitat i l'obertura” ha declarat.

Per tant, amb un percentatge de participació del 7,06%, que dista de vuit dècimes del resultat de les darreres eleccions espanyoles, la nova direcció salva els mobles i es mantenen a l’espera de consolidar el nou projecte. Així, la coalició ERC-Reagrupament-Catalunya Sí passa a ser la cinquena força, ja que ICV supera el grup independentista en nombre de vots, però, atura les davallades apocalíptiques dels anteriors comicis.

stats