Política 09/12/2013

ERC crida la ciutadania a fer pressió per una pregunta sobre la independència

Els republicans emplacen Mas a reunir "de manera immediata" els dirigents de les forces del dret a decidir per pactar els detalls de la consulta

Roger Mateos
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha fet aquest dilluns una crida a la ciutadania de Catalunya a pressionar perquè els partits del dret a decidir acabin consensuant una pregunta de la consulta que es refereixi a la independència. Simó ha cridat la gent que s'ha mobilitzat en els últims temps en favor de la independència a mantenir-se "ferma i exigent" perquè no s'acabi aigualint la consulta. Segons Simó, la ciutadania "ha de prendre consciència" de la seva força i la seva importància en el procés. "Demanem que ens ajudin a continuar pressionant per poder fixar una data el 2014 i una pregunta clara i honesta, de sí o no, que tothom l'entengui", ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Simó, després de la reunió de la comissió permanent d'ERC, també ha emplaçat el president de la Generalitat, Artur Mas, a reunir-se "de manera immediata" amb els dirigents de les forces favorables al procés i concretar-los quina és la seva proposta de pregunta, perquè la negociació no s'allargui més enllà de l'actual període de sessions al Parlament, que acaba aquest mes. A més, ha instat els altres partits a posar sobre la taula la seva pròpia fórmula, en lloc de limitar-se a marcar distàncies respecte de la idea d'ERC de preguntar sobre la independència.

stats