Política 15/07/2015

ERC diu als seus militants que hi havia "el risc important de no votar el 27-S" si no pactaven amb CDC

En una carta a les seves bases, els republicans bategen la candidatura sobiranista com "la llista del nou país" i justifiquen l'acord amb Mas dient que han escollit "primer el país, després el partit"

L.v.
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras / ARA

Barcelona"A la cimera independentista del dimarts passat calia escollir entre fer realitat aquesta oportunitat [fer la independència] o persistir en un conflicte obert i retransmès en directe, el risc important de no votar el 27-S i perdre". Així ho afirma ERC en una carta que ha fet arribar als militants i a la qual ha tingut accés l'ARA. En la missiva, ERC afirma que "ha escollit: primer el país, després el partit". "Davant d'aquesta elecció sempre hem posat el país per davant. Aquesta vegada també", asseguren.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la carta, ERC considera que "no hi haurà cap dubte" que, en cas que la llista sobiranista de CDC, ERC i les entitats guanyi les eleccions del 27-S, la primera decisió que prendrà el Parlament serà la de fer una "declaració d'independència per a l'obertura del procés constituent de la República Catalana". A més, justifica l'acord amb CDC perquè "modifica el preacord del full de ruta del 30 de març" i s'identifica ara el "'momentum' de ruptura jurídico-política" que conduirà el procés constituent fins a la proclamació de la independència. Per acabar, revelen que el pacte amb CDC preveu un govern de concentració, perquè la independència, sostenen, "només es pot fer des del Govern".

Per als republicans, la candidatura, que ERC bateja com a "llista del nou país" i que encapçalarà Raül Romeva, "no és la suma de dos partits i prou", sinó que "té la porta oberta" a tots els que vulguin sumar amb "el govern de transició nacional, el govern que farà la independència".

ERC, que es defineix com el "soci més fidel del poble de Catalunya", anima els seus militants a participar a "la campanya de la nostra vida". "La que farem en memòria de la dignitat dels nostres avis i amb l'esperança pels nostres fills", afirmen.

stats