Política25/04/2012

Bosch (ERC) al PP: "El poder espanyol ens roba"

El portaveu dels independentistes a Madrid avisa el govern espanyol que molts catalans s'estan "apropant a la insubmissió"

Joan Rusiñol

MadridEl portaveu d'ERC-Reagrupament-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha carregat avui amb duresa contra els pressupostos generals de l'Estat. Ho ha fet durant el debat de les esmenes a la totalitat, que es voten avui. Segons el polític independentista, dels "abusos" de Mariano Rajoy, Cristóbal Montoro i el PP "en naixeran somnis, esperances, valents, i sorgiran gegants".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha explicat a l'executiu espanyol que la seva actitud està "apropant a la insubmissió" molts catalans, que no paguen als peatges o ingressen els seus tributs a la Generalitat. "Què això no ho preveu la llei? Però si vostès són els primers que es raspallen la llei...", ha dit Bosch al ministre d'Hisenda, després de recordar-li que els comptes no inclouen el que ordena l'Estatut en matèria d'inversions en infraestructures. "Com a mínim, els ciutadans desafien el poder amb sentit de justícia", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

"El poder espanyol ens roba", ha sentenciat. Ha assegurat que hi ha alternatives, reduint despesa militar o de la Corona. També ha proposat que se suprimeixin els ministeris d'Educació, Cultura i Sanitat, una reivindicació tradicional del catalanisme, que recorda que el gruix de competències són en mans de les autonomies. "Aquest pressupost discrimina, empobreix i humilia els contribuents de Catalunya", ha recordat Bosch.