Política 20/03/2014

ERC veu "impossible" que s'il·legalitzi l'ANC, perquè seria massa "escandalós"

Terricabras deplora el "partidisme polític" del president del TC, que va instar Mas a actuar amb "lleialtat constitucional"

Roger Mateos
1 min
Josep Maria Terricabras, cap de llista d'ERC per a les eleccions europees, en la conferència d'aquest dimarts / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, s'ha mostrat convençut que l'estat espanyol no gosarà iniciar els tràmits per il·legalitzar l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que considera "modèlica" perquè "ha unificat molt bona part de la societat catalana". "En absolut penso que es pugui il·legalitzar una organització pacífica i democràtica com l'ANC", ha reflexionat Terricabras, que creu que "la democràcia espanyola té encara uns límits de dignitat i oportunitat" que li impediran prendre aquesta decisió. "No ho faran, seria tan escandalós que és impossible que passi, dormo tranquil, perquè ho trobo impensable", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, s'ha referit al fet que el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, instés el president de la Generalitat, Artur Mas, a actuar amb "lleialtat constitucional". Terricabras ha destacat que "més lleialtat institucional i constitucional que ha donat Catalunya costa de trobar". "Catalunya ha estat d'una fidelitat extraordinària als governs espanyols", ha assegurat el candidat d'ERC a les europees, que ha lamentat el "partidisme polític" de Pérez de los Cobos i les seves "ganes d'afegir-se a les veus dels que volen fer veure que Catalunya té la culpa de tot".

stats