Política 29/03/2014

Ernest Maragall a ERC: "Som aquí perquè sabem que la independència és la millor solució"

L'exconseller socialista i número dos dels republicans a les europees destaca la importància de la "unitat del catalanisme" per tal de "fer junts la Catalunya estat que hem somiat"

Marc Toro
2 min
Ernest Maragall, Oriol Junqueras i Josep Maria Terricabras, a l'entrada del consell nacional d'ERC d'aquest dissabte

Barcelona"Som aquí perquè som socialistes, no perquè ens haguem fet independentistes. Som aquí perquè sabem que avui la independència és la millor solució per a Catalunya. N'estem convençuts". Aquestes han estat les paraules de l'exconseller socialista i actual número dos de la llista d'ERC a les eleccions europees, Ernest Maragall, que ha intervingut a l'inici del consell nacional dels republicans d'aquest dissabte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall ha afirmat sentir-se "orgullós" de formar part de la coalició d'ERC per al 25 de maig, però ha volgut deixar clar que la coalició important és la que s'ha de "signar amb els ciutadans de Catalunya". "Aquesta sala, sigles i partit no són vostres, són dels ciutadans de Catalunya. Vosaltres heu rebut l'encàrrec, la delegació, en teniu l'usdefruit", ha clamat l'expresident de Nova Esquerra Catalana (NEC) a la seu nacional d'ERC.

Maragall ha posat en valor la candidatura republicana i ha fet una crida a seguir treballant per la "unitat del catalanisme" d'esquerres: "Hem de passar de la suma competitiva a la multiplicació cooperativa". En cas contrari, ha dit, seguirà sent "una esquerra subordinada i acompanyant de luxe dels que manen sempre". "No es tracta d'això, es tracta de fer la Catalunya estat que sempre hem somiat", ha afirmat.

L'exconseller del tripartit ha acabat recordant als assistents que "Europa és casa nostra", i ha instat els republicans a anar-hi "per ser-ne part activa, per tenir-hi veu i vot". "Que Europa estigui interessada en nosaltres, que ens necessiti", ha dit. La seva intervenció ha estat en tot moment plena d'elogis a ERC per la seva "generositat" d'acceptar-lo a la llista del 25-M.

Precisament, el consell nacional dels republicans ha aprovat la candidatura europea, que inclou membres de Nova Esquerra Catalana (NEC) com Maragall, el moviment crític desencisat amb el PSC, Socialisme, Catalunya i Llibertat –de l'exdiputat socialista Toni Comín–, el corrent crític que es va escindir d'Unió El Matí, i d'ERC al País Valencià i les Illes Balears. Tots ells han estat presents a l'inici de la reunió al carrer Calàbria.

stats