Política 20/12/2016

Errejón: "En diguin Spiderman o RUI, l'efecte institucional del referèndum serà zero"

El número dos de Podem ataca Rufián i el repta a "explicar per què el seu full de ruta unilateral és un fracàs"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Errejón acusa el PP de fer del TC un “tribunal contra Catalunya”

MadridEl número dos de Podem, Íñigo Errejón, ha aclarit aquest dimarts la seva posició sobre la celebració d'un referèndum a Catalunya, arran d'una entrevista a Nació Digital, que l'independentisme ha celebrat i en què explica que donaria suport a la via uniliteral que vol emprendre el Govern si no aconsegueix pactar un referèndum amb l'Estat. El portaveu de Podem al Congrés ha assenyalat que, segons el seu punt de vista, si el Govern convoca un referèndum el pròxim setembre en cap cas tindrà "efectes institucionals" per no ser pactat amb l'Estat ni tenir suport internacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En poden dir Spiderman o RUI, però l'efecte institucional pot ser el mateix [que el del 9-N], pot ser zero", ha aclarit en roda de premsa des de la cambra baixa. En aquest sentit, ha assegurat que Podem i En Comú Podem no han canviat la seva posició sobre el referèndum. En cas que el Govern tiri endavant el referèndum unilateral, Errejón ha assenyalat que ho consideraria "legítim", però que no tindria més que un "efecte simbòlic".

"Nosaltres ja vam dir que la consulta del 9-N era legítima, però no sé si repetir un 9-N desfarà el nus català. En tot cas, nosaltres manifestem la mateixa posició, no ens hem mogut: la solució per al problema d'encaix de Catalunya a l'estat espanyol és un referèndum, i d'això intentarem convèncer a qui segueix atrinxerat en l'immobilisme i branda el Tribunal Constitucional com si fos un garrot, i els que deien que el referèndum era una pantalla passada i avui tornen a descobrir les virtuts del referèndum", ha afegit.

Retrets a Esquerra

Errejón ha retret al portaveu d'Esquerra, Gabriel Rufián, que hagi interpretat les seves paraules com que està més a prop dels republicans que no pas d'En Comú Podem. En aquest sentit, li ha recordat que Esquerra deia fa un any que el "referèndum era una pantalla passada", quan Catalunya Sí que es Pot es va presentar a la campanya del 27-S defensant-lo. "Hauran d'explicar per què el seu full de ruta unilateral és un fracàs", ha assenyalat.

stats