Política 24/11/2011

Esade aparta el professor vinculat amb la trama corrupta que esquitxa el gendre del rei

Diego Torres és un dels investigats dins la suposada trama de desviament de fons públics articulada des de l'Institut Nóos que va presidir Iñaki Urdangarín

Ara
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'escola de negocis ESADE ha apartat de la docència a Diego Torres, investigat dins de la suposada trama de desviament de fons públics articulada des de l'Institut Nóos, que va presidir el duc de Palma, Iñaki Urdangarín, segons informa Efe. Torres, que va ostentar la gerència de Nóos quan el 2004 Urdangarín el presidia, i va passar després a dirigir l'institut el 2006, moment en què el duc de Palma va deixar la presidència, era professor extern d'Esade i realitzava col · laboracions puntuals amb el departament de Política d'Empresa de l'escola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Anticorrupció investiga el suposat desviament de diners per part de Urdangarín i Torres, que van muntar, segons el fiscal, un "entramat societari" per "apoderar-se" de fons públics que rebia l'Institut Nóos, una entitat sense ànim de lucre. Esade ha subratllat que l'activitat de Torres a Esade consistia en col·laboracions acadèmiques puntuals com les que ofereixen molts altres professors associats i col·laboradors acadèmics vinculats a Esade.

La decisió d'apartar Torres de la docència, coneguda ara, es va prendre a principis de curs, de manera que, actualment, ja no està impartint classes al centre. Esade ha puntualitzat que els motius pels quals està presumptament implicat Torres fan referència exclusivament a la seva activitat com a professor de la consultoria privada.

stats