IRREGULARITATS A L'ADMINISTRACIÓ
Política 29/03/2011

La policia escorcolla l'Ajuntament de Ciutadella en un nou cas de corrupció del PP

La Fiscalia Anticorrupció de Balears ha desplaçat una comissió judicial a Menorca, encapçalada pel fiscal Pedro Horrach, per realitzar un registre del consistori i intervenir la documentació de l'ens públic Ciutadella Turisme (Citur)

Efe
2 min

CIUTADELLALa policia judicial està escorcollant aquest matí l'Ajuntament de Ciutadella en una nova operació dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i relacionada amb un nou suposat cas de corrupció del PP. A part del consistori de Ciutadella, la policia també escorcolla una empresa a Palma vinculada a aquest nou cas de suposada corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Fiscalia Anticorrupció de Balears ha desplaçat una comissió judicial a Menorca, encapçalada pel fiscal Pedro Horrach, per realitzar un registre al consistori i intervenir la documentació de l'ens públic Ciutadella Turisme (Citur). Des de fa diverses setmanes, els fiscals investiguen el presumpte tripijoc de concursos públics després d'haver incoat diligències pels delictes de malversació de fons públics i la falsificació de documents públics.

Aquestes diligències van ser incoades pel jutjat de primera instància número 2 de Ciutadella després que la Fiscalia Anticorrupció hagués rebut les conclusions aprovades el 14 de desembre de 2009 per la comissió municipal, presidida pel regidor Joan Triay, que va investigar la gestió de l'àrea de Turisme durant el mandat de l'anterior govern municipal del PP, entre 2003 i 2007.

La "comissió Citur" va aprovar 51 conclusions amb irregularitats en l'àrea municipal de Turisme. El responsable va ser el tinent d'alcalde Gabriel Cardona, que va abandonar el PP l'agost de 2008 i avui és regidor del grup mixt. El ple de l'Ajuntament de Ciutadella va acordar per unanimitat, l'11 de febrer de 2010, remetre a la Fiscalia Anticorrupció les conclusions, avalades per 101 documents. El regidor Cardona es va abstenir.

El juliol de 2010, el partit Unió d'es Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM) va registrar als jutjats de Ciutadella una querella en la qual va assumir els resultats de la comissió municipal d'investigació. El president d'UPCM, Juan Triay, va qualificar els fets constitutius de set presumptes delictes i va demanar que es dirigís l'acció penal contra cinc querellats, dels quals va revelar la identitat de l'exalcalde Llorenç Brondo, Gabriel Cardonal, i l'extinent d'alcalde d'Urbanisme Avel·lí Casasnovas.

stats