Política 13/03/2015

Espadaler diu que les darreres operacions policials confirmen "l'amenaça terrorista jihadista"

El conseller ha negat que la situació a Catalunya sigui més greu que a la resta de l'Estat i ha advertit que hi haurà més detencions

Europa Press
1 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una imatge d'arxiu

GironaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha reconegut aquest divendres "l'amenaça terrorista jihadista" a Catalunya i a Europa en general després de l'operació desenvolupada aquest divendres per la Policia Nacional, en la qual s'han detingut vuit presumptes membres d'una cèl·lula a diversos territoris de l'estat espanyol, entre ells Girona i Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans després de presentar el balanç de delictes comesos a la demarcació de Girona el 2014, Espadaler ha assegurat que en aquestes operacions es demostra "l'eficàcia policial" i la capacitat de reacció per frenar el terrorisme jihadista.

Segons el conseller, es tracta d'un fenomen i una amenaça "nous", que han portat canvis en l'estratègia policial i també en l'àmbit legislatiu. Tanmateix, Espadaler ha negat que la situació a Catalunya sigui més preocupant que a la resta de l'Estat.

Ha afegit que en els propers mesos hi haurà més detencions, ja que hi ha obertes més investigacions i tots els cossos policials treballen per combatre la radicalització i captació de nous combatents.

stats