Societat 13/03/2015

Els vuit detinguts en l'operació contra el jihadisme mantenien contacte amb un terrorista ubicat a Síria

A més de fer feina de propaganda, també captaven possibles terroristes, segons el director de la Policia

Efe
2 min
Una furgoneta de la Policia Nacional, davant del domicili de Piera on es duen a terme els escorcolls, aquest divendres al matí. / ACN

ValladolidEls vuit detinguts aquest divendres en una operació contra el terrorisme jihadista formaven una "cèl·lula de captació i radicalització" vinculada a l'Estat Islàmic i dirigida "per un terrorista des de Síria", segons ha informat el director general de la Policia, Ignacio Cosidó.

En declaracions als periodistes després de participar al Comitè Executiu Autonòmic del PP, del qual forma part, Cosidó ha explicat que es tracta d'una cèl·lula de "propaganda i captació" vinculada a l'autoproclamat Estat Islàmic o Daes, que a diferència de la desarticulada aquesta setmana a Ceuta no buscava "cometre atemptats".

D'una banda, segons el director general de la Policia, la cèl·lula tenia una labor de propaganda, que ha qualificat de "terrorisme informatiu", una tasca que aquest grup fa "amb enorme habilitat". També tenia una "labor de captació, de radicalització, en primera instància, i de captació de possibles terroristes per ser enviats a escenaris de conflictes", ha afegit.

Les funcions d'aquesta cèl·lula, en tot cas, no eren només de captació, sinó també de posada en contacte amb elements superiors de l'organització terrorista perquè poguessin desplaçar-se a Síria, l'Iraq i altres escenaris de conflicte, ha referit Cosidó. El grup "tenia una claríssima vinculació amb Daes, i, de fet, d'alguna manera, estava dirigida per un terrorista des de Síria", ha detallat.

El director general de la Policia ha destacat la importància de l'operació, que demostra l"'eficàcia" i el "compromís i lideratge que Espanya està mantenint davant aquesta amenaça" a tot Europa i la comunitat internacional. Cosidó, que ha referit que la cèl·lula portava un temps funcionant, tot i que no ha precisat quant, ha valorat, a més, el grau de coordinació i col·laboració entre la Policia Nacional, el CNI i la Guàrdia Civil, que es troba "a la base de l'èxit de moltes de les operacions que s'estan desenvolupant".

stats