Política 15/06/2015

Espadaler: "No ens aferrarem a qualsevol preu al Govern"

El secretari general d'Unió i conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, diu a Catalunya Ràdio que si algú té dubtes que els consellers d'Unió "impossibiliten la continuïtat del Govern" no posaran dificultats a una crisi de Govern

Ara
2 min
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

Barcelona"Si algú creu que impossibilitem la continuïtat del Govern, no ens hi aferrarem a qualsevol preu". Així ha respost el secretari general d'Unió i conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, en ser preguntat sobre una eventual crisi de Govern després que aquest diumenge s'imposés l'opció oficialista en la consulta interna d'Unió que allunya el partit de Duran i Lleida del rumb sobiranista d'Artur Mas. En declaracions a Catalunya Ràdio, Espadaler ha insinuat que no tenen cap intenció de sumar-se al full de ruta unitari de CDC, ERC i les entitats sobiranistes, sinó que ara miraran d'encaixar amb CDC els condicionants inclosos a la consulta d'Unió. El comitè de govern d'Unió d'aquest dilluns s'albira rellevant per a la interpretació dels resultats, que per a Espadaler són "inequívocs" i "nítids".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'Unió ha anunciat que aquest mateix dilluns traslladaran el resultat de la consulta a Convergència i al líder de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas, i defensarà la seva proposta en el marc de la federació, que no pensa que calgui trencar. Sigui com sigui, Espadaler ha afirmat que defensarà "a peu i a cavall" el resultat favorable a la consulta d'Unió, que representa un "mandat clar, nítid i suportat pel 51% de la militància" a favor de "seguir compromesos amb el procés". Ha admès, això sí, que el resultat és "complex" de gestionar". "El resultat és menys pírric que el 46%", ha etzibat Espadaler més tard a RAC1 en resposta als sobiranistes del partit, que van considerar "pírrica" la victòria dels oficialistes amb un 51%.

"Això no es resol en 18 mesos"

De fet, Espadaler s'ha preguntat de forma irònica si en cas que els partidaris de la independència guanyessin el 27-S amb el 51% dels suports, els sobiranistes d'Unió i de CDC qüestionarien la legitimitat del resultat. Així, doncs, ha opinat que amb el resultat recollit aquest diumenge "la posició del partit ha quedat clarament definida". "Tenim un resultat clar, que és que el 51% de la militància avala la proposta de la direcció", ha insistit."Dolgut i perplex" davant el discurs d'alguns dels dirigents històrics que s'han posicionat en contra de la seva proposta el 14-J i a favor de la independència, Espadaler ha deixat clar que no té cap intenció de promoure la inclusió d'Unió al full de ruta unitari de CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Entre altres coses, diu, perquè "això no es resol en 18 mesos", com fixa el full de ruta. "El que estem fent és una carrera llarga, i tenim el coratge i la voluntat de voler-la recórrer", ha conclòs.

stats