Política 26/07/2015

Espadaler veu en la "judicialització i amenaça" del PP la retraolimentació de l'independentisme

El secretari general d'Unió creu que el decret de les eleccions del 27-S serà "impecable"

Europa Press
2 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl secretari general d'Unió i candidat a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha considerat aquest diumenge que la "judicialització i amenaça" del PP suposa retroalimentar l'opció independentista. Ho ha dit en roda de premsa, en què ha assegurat que la intenció del govern espanyol d'estudiar el decret de convocatòria de les eleccions autonòmiques del 27-S té "mires a les eleccions generals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler s'ha mostrat convençut que aquest decret serà "impecable", tot i que ha reconegut que hi haurà partits que consideraran aquests comicis com a plebiscit i, segons la seva opinió, uns intentaran tensar-los i els altres utilitzar-los en benefici propi. Per aquesta raó, ha reivindicat el camí de la moderació: "S'ha d'alçar la veu perquè, si no, ho deixem en mans dels dos extrems, amb el PP que ho qüestiona tot, i CDC, ERC i la CUP que volen la independència a qualsevol preu". Ha fet una crida a la centralitat i al seny, i ha demanat que es donin respostes polítiques i no judicials al problema català i que "es clami" contra aquests dos extrems.

Canvis al comitè de govern

El secretari general ha informat també de les substitucions al comitè de govern per aquelles persones que han transitat cap a CDC. Aquestes incorporacions són Marta Plana, llicenciada en dret i fundadora de Digital Origin, consellera del mercat de la tecnologia; Joan Auladell, advocat, economista i vicepresident d'Ineca, i Cristina Bosch, advocada i diputada al Parlament de Catalunya.

També s'hi han incorporat Josep Maria Prats, historiador, líder i regidor d'Unió a l'Ajuntament Tarragona i director de La Salle a Tarragona; Josep Martínez, llicenciat en dret i història, i ha estat secretari general d'interior, i Jaume Molero, doctor en ciències físiques, membre del consell nacional d'Unió i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Espadaler ha considerat que aquests canvis suposen seguir "la coherència i direcció ordenada" en relació amb els objectius del partit.

stats