Política 29/11/2014

Espadaler lamenta que Rajoy no hagi vingut a Catalunya "amb algun tipus de proposta sota el braç"

El secretari general del comitè de govern d’Unió ha qualificat l'acte del PP d'aquest dissabte de "decebedor" i de ser "una aposta pel frontisme" i "un acte de desgreuge cap a Alícia Sánchez-Camacho"

Ara
2 min

BarcelonaRamon Espadaler la lamentat aquest migdia que Mariano Rajoy hagi vingut a Catalunya sense cap proposta i ha qualificat l'acte que el PP ha celebrat a Barcelona de "decebedor", de ser "una aposta pel frontisme que no porta enlloc i que no genera cap tipus de solució possible al desencontre entre Catalunya i Espanya" i un "acte de desgreuge cap a Alícia Sánchez-Camacho".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això reforça el frontisme i no aporta res –ha afirmat Espadaler a Tarragona. Nosaltres esperàvem, potser molt equivocadament després de tot el que s'ha vist, de l’expressió que ha significat el 9-N, de fer tants anuncis, de fer-se precedir per tota la cort del PP, que el president Rajoy vingués amb algun tipus de proposta sota el braç que la ciutadania de Catalunya pogués jutjar i, en definitiva, votar”.

El secretari general del comitè de govern d’Unió ha subratllat, també, sobre el discurs de Mariano Rajoy, que el president espanyol "ha començat dient que ha vingut 117 vegades". "Han estat 117 vegades que ha estat incapaç d’escoltar. Són 117 oportunitats perdudes, perquè el que ha vingut a fer és un exercici més de frontisme, ja que ha intentat situar al marge de la legalitat 2.300.000 persones d’aquest país, que d’una manera molt pacífica, democràtica i sensata van voler participar en el procés de participació, i també el mateix president de la Generalitat".

Pel que fa als comentaris que Rajoy ha fet sobre el govern català, Espadaler ha insistit que "el govern de la Generalitat, amb el seu president al capdavant, governa per a la totalitat, per als set milions i mig de ciutadans d’aquest país”. I ha afegit: "Crec que és el president Rajoy qui governa d’esquena al nostre país, de manera contundent, i avui n’ha tornat a donar una mostra". "El mateix president de la Generalitat el va convidar, ja que venia a Catalunya, a fer una visita al Palau de la Generalitat. Però ha estat una visita emparada dins de l’espai del PP. Això és legítim, però no és una visita en el sentit que molts dels ciutadans de Catalunya –tant els que el voten com els que no, que són una part molt substantiva– haurien desitjat. Esperaven propostes i només hem tingut negatives, negatives i més negatives", ha conclòs el líder d'Unió.

stats