POLÍTICA
Política 25/01/2014

"Cap espanyol és propietari de la província que ocupa": Rajoy a Barcelona, en 10 frases

El president del govern espanyol ha respost a la demanda de la majoria social i política catalana amb un sonor cop de porta a cap possibilitat ja no només de permetre la consulta del 9 de novembre, sinó de dialogar sobre aquesta qüestió amb Mas

M.colomer
2 min

Barcelona1. "Cada català, com cada valencià, és copropietari de tot Espanya, que és un bé indivís. Cap espanyol és propietari de la província que ocupa. L'autonomia no suposa transferència de la sobirania, no atorga la propietat del territori".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Que tot vagi bé o que tot empitjori depèn de com ens comportem i, en especial, de com ho facin els pilars fonamentals de l'economia espanyola, un dels quals és Catalunya".

3. "Sens dubte votar és un dret democràtic. Ho és, però no en qualsevol lloc, ni a qualsevol hora, ni de qualsevol manera ni sobre qualsevol assumpte".

4. "Votar és democràtic, sí; la democràcia no s'entén sense les urnes, sí; però no n'hi ha prou amb les urnes perquè un acte sigui democràtic. Què falta? El respecte a la llei".

5. "Els catalans han aportat molt, moltíssim, al conjunt d'Espanya, però la resta d'espanyols també aporten molt als que viuen a Catalunya".

6. "Jo no puc disposar de propietats que no són meves, ni a Catalunya es pot disposar del que pertany a tothom".

7. "Em preocupa el que està passant: perquè és dolent per a tota Espanya, sens dubte, però és molt pitjor per a Catalunya. Ho està sent ja [...] perquè crea un clima de tensió emocional entre els mateixos catalans que, inevitablement, lesiona la convivència".

8. "El que necessiteu la gent d'aquesta terra no és agitar banderes ni disputar entre vosaltres, sinó treballar units per combatre l'atur, posar els comptes en ordre, recuperar la confiança dels inversors, assegurar el benestar i assegurar a tothom un futur que valgui la pena viure".

9. "A Catalunya li convé ser espanyola, com ha estat sempre. I això no ho diu la Constitució, ho dic jo, que també conec i sento Catalunya com a pròpia".

10. "Catalunya no pot equivocar-se de camí, perquè els catalans no tenen la culpa de la pèrdua de visió d'alguns dirigents".

stats